Nå blir det Glimt-show i Stormen

Lager show: Glimt-showet kommer tilbake i 2016. Da fyller klubben 100 år. – Vi satser på et fantastisk show, sier Runar Berg, Bjørn Tore Hansen, Rolf-Cato Raade og Mads Torrisen. foto: helge grønmo

Lager show: Glimt-showet kommer tilbake i 2016. Da fyller klubben 100 år. – Vi satser på et fantastisk show, sier Runar Berg, Bjørn Tore Hansen, Rolf-Cato Raade og Mads Torrisen. foto: helge grønmo

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De vil ha din hjelp.

DEL

Det legendariske Glimt-showet gjenoppstår når klubben fyller 100 år.

– Vi skal slå skikkelig på stortromma når klubben jubilerer i 2016. Glimt-showet var en institusjon i byen og 17.–19. september neste år er det tilbake, sier markedssjef i Glimt, Runar Berg.

Alle bodøværinger over 40 år kjenner showet. Dette var en forestilling alle bare måtte få med seg.

– Vi satser på tre forestillinger. Og vi håper å få tak i de beste artistene landsdelen har å by på, sier styreleder Mads Torrisen.

Nå ønsker de hjelp fra ANs lesere.

Hvilke artister vil du se på neste års Glimt-show? Del gjerne dine ønsker og forslag i kommentarfeltet under artikkelen.

Håper på Halvdan

Glimt har fått med seg Stormen konserthus på laget, og Rolf-Cato Raade og hans stab skal starte med bookingen nå.

– Dette er ikke et show med internasjonale artister. De skal ha en tilknytning til klubben og landsdelen, sier Raade, og understreker at det er for tidlig å presentere navn ennå.

– Hvem vet hvilke artister som er store om halvannet år? Ting endrer seg så fort i denne bransjen. Men det kommer til å bli et luksusproblem å booke artister. Vi har så utrolig mye bra å velge mellom.

– Men det hadde jo vært kult å få Halvdan med på laget. Han var jo involvert i Glimt-showet helt fra starten, sier Torrisen.

Glimt fyller 100 år den 19. september. Klubben skal selvsagt markere dette stort, men showet i Stormen blir høydepunktet.

– Glimt-showet var en stolt tradisjon i Bodø, i en tid der det faktisk ikke skjedde så mye annet i byen var dette en begivenhet som ble lagt merke til. Nå håper vi at neste års show skal bli minst like bra som forestillingene 80- og 90-tallet, sier direktør Bjørn Tore Hansen.

120 forestillinger

Glimt-showet ble første gang arrangert i 1977. Showet skulle skaffe penger til klubben. De første årene ble showet holdt i gamle Fram kino.

– Jeg mener det ble arrangert Glimt-show 16 år, og det ble til sammen spilt 120 forestillinger. Meningen var å bare bruke artister med lokal tilknytning, men den tanken ble fort oppgitt. Alt av kjente norske artister har spilt på Glimt-showet, sier Knut Eide, som var med å arrangere showet en årrekke.

Arthus Arntzens "Farskapsaka" var en av sketsjene som ble spilt på Glimt-showet. Se smakebit til høyre.

Artikkeltags