Keeperkampen ennå ikke avgjort

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ingen vet hvem som vokter Glimt-målet i morgendagens tøffe bortekamp mot HamKam.

DEL

I går åpnet overgangsvinduet og Pavel Londak kan igjen tre på seg Glimt-drakten etter et halvår på utlån i tyrkiske Bucaspor.

Men først må en del papirarbeid på plass. Om den estiske keeperen rekker kampen, kan derfor bli en kamp mot klokka.

– Pavel er ikke spilleklar enda. Vi og Fotballforbundet har gjort unna vår del av arbeidet. Nå venter vi bare på en underskrift fra Bucaspor. Deretter må vi få papirene i retur. Dette blir trolig ikke klart før på kampdagen, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Loves ikke plass.

Han innrømmer at en sen avgjørelse rundt Londaks skjebne kan skape litt problemer.

– Det fører til litt usikkerhet rundt hvem vi skal ta med til Hamar. Men det må vi bare vurdere fortløpende. På en annen side kan det diskuteres om det trengs å gjøre endringer. Jonas Ueland Kolstad har gjort en god jobb som bakerste mann. 34-åringens prestasjoner har ført til at savnet av Londak har vært minst mulig.

Cato Hansen vil på ingen måte love Londak startplass dersom han skulle bli spilleklar.

– Det er en åpen kamp og noe som vi i trenerteamet må diskutere. Glimt-treneren lar seg ikke stresse av det som ser ut til å bli en kamp mot klokka.

– Blir han ikke klar så blir han ikke klar. Det er overhodet ikke noe problem. Ting har fungert bra i det siste. Laget har holdt nullen de to siste kampene og Jonas har gjort en god jobb.

Londak uten matching.

Mens Kolstad har voktet buret de seneste kampene, har Londak trippet i kulissene – klar til å spille førstelagsfotball igjen.

Londak fikk åtte kamper for Bucaspor i tyrkisk eliteserie, men slet benken mot slutten av låneoppholdet. Estlenderen har kun én kamp bak seg i løpet av de siste tre månedene. Den kom i en treningskamp for landslaget mot Uruguay. Med superstjernene Diego Forlan og Luis Suarez fra start ble det for tøft. Laget tapte 3–0. Til tross for lite spilletid melder den estlandske sisteskansen seg klar til kamp.

– Jeg har trent godt med laget i løpet av de siste tre ukene og jeg føler meg klar dersom jeg skulle få muligheten. Men det er trenerens valg. Jonas har gjort en strålende jobb i det siste.

– Hva tenker du om at papirarbeidet kan gjøre at du mister kampen?

– Det er ikke noe jeg tenker på. Det er ikke min jobb. Når det er sagt håper jeg at det løser seg. Jeg er klar til å spille fotball igjen, sier 31-åringen.

Artikkeltags