Kåre ferdig i Glimt

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Kåre Ingebrigtsen er ikke lenger hovedtrener i Bodø/Glimt. Cato Hansen leder laget mot Bryne på søndag.

DEL

FK Bodø/Glimt og Kåre Ingebrigtsen er blitt enige om å avslutte samarbeidet, og Ingebrigtsen slutter som hovedtrener med øyeblikkelig virkning.

- Vi har hatt en dialog som har pågått mellom bortekampene mellom Løv-Ham og Tromsø. I dag er vi blitt enige om en sluttavtale. Det er en avtale som har kommet i stand som følge av at begge parter har gitt og tatt. Begge parter har forsøkt å finne fram til de beste praktiske løsningene, sier styreleder Mads Torrissen i FK Bodø/Glimt til Avisa Nordland.

Han påpeker at partene har hatt en åpen dialog.

- Det er ingen hemmelighet at vi har vært uenige om en del ting, men dialogen de siste dagene har vært positive, sier Torrissen.

Hansen overtar

Cato Hansen overtar treneransvaret og leder laget mot sin gamle klubb Bryne førstkommende søndag. Ledelsen i Bodø/Glimt jobber nå så kjapt som mulig for å få på plass en permanent løsning.

- Jeg kan ikke si noe mer om trenerspørsmålet nå, sier Mads Torrissen.

Kåre Ingebrigtsen informerte en samlet spillergruppe om avgjørelsen i forkant av torsdagens treningsøkt.

- Vi takker Kåre for innsatsen han har gjort for Bodø/Glimt, og ønsker han lykke til videre med sin trenergjerning, sier Torrissen.

Uenige

Kåre Ingebrigtsen sier at han og klubben har vært uenige om en del prinsipper som er viktig for å drive en fotballklubb.

- Da kan ikke jeg fortsette å ha ansvaret for prestasjonsgruppen. Jeg skulle veldig gjerne ha fortsatt, men ut fra forholdene var det ikke mulig, sier Kåre Ingebrigtsen til Avisa Nordland.

4. plass i eliteserien

Kåre Ingebrigtsen har hatt det sportslige ansvaret i Bodø/Glimt siden opprykket til eliteserien var klart høsten 2007. Den påfølgende sesongen ledet den tidligere Manchester City-proffen Bodø-laget til en sterk fjerdeplass i serien, i sin første sesong som eliteserietrener.

Deretter gikk det nedover med de sportslige prestasjonene og Glimt rykket ned til 1. divisjon i 2009.

Årets sesong viser så langt seks fattige poeng etter syv kamper og et Glimt-lag som ligger under nedrykksstreken i den nest øverste divisjonen.

Onsdag ble Bodø/Glimt sendt ut av cupen etter 0-3-tap for Tromsø på Alfheim, i det som skulle vise seg å bli Kåre Ingebrigtsens siste kamp som trener.

Artikkeltags