- Jeg gleder meg til å vise hva jeg kan

- Nå har jeg kun fokus på Glimt, sir Dane Richards.

- Nå har jeg kun fokus på Glimt, sir Dane Richards. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Dane Richards var aldri i tvil om hva han skulle gjøre, da Jan Halvor Halvorsen tok kontakt for å få ham til Glimt.

- Jeg kjenner Jan Halvor godt fra tiden vår sammen i New York Red Bulls. Jeg liker han veldig godt som trener. Da jeg fikk høre at han ville ha meg til Bodø og Glimt, ga jeg klar beskjed til min agent. «Dette må vi fikse». Jeg er veldig glad for at alt gikk i orden, sier Glimts nye høyrekant, Dane Richards.

Han har vært i kulden nesten siden han til Burnley og England, etter overgangen dit fra New York Red Bulls. Manageren som hentet ham fikk sparken nesten med en gang. Den nye manageren har valgt ikke å bruke Richards.

Vil bidra for Glimt.

Han kommer til Bodø for å få spille fotball igjen.

- Jeg kommer ikke hit bare for egen del. Selvsagt ønsker jeg å få spille fotball, men jeg har også et høyt mål om å bidra for Glimt som nå gir meg denne muligheten, forsikrer 29-åringen fra Jamaica.

Avisa Nordland traff ham rett etter at hans første treningsøkt med sine nye lagkompiser var unnagjort på Aspmyra. Kulda og vinteren bryr han seg ikke noe som helst om. Han vil bare bidra med det han er hentet hit for å gjøre.

- Det er seriestart allerede i morgen. Jeg er klar hvis jeg får spille, sier han.

Trenger litt tid.

Han har aldri vært i tvil om at overgangen til Glimt var riktig for hans egen del.

- Jeg trenger litt tid på å bli kjent med mine nye lagkameraters styrker. Samtidig trenger de litt tid på å bli kjent med mine styrker. Heldigvis er dette fotball. Vi trenger ikke alt for mange treninger før finner ut av dette, forsikrer han.

- Hvordan vil du vurdere dine egne styrker som spiller?

- Jeg er fra Jamaica. Der er man jo kjent for å være raskt. Hurtigheten er nok en av mine absolutte styrker. Jeg liker å score mål, og jeg liker å sette opp mine medspillere slik at de får score mål, røper Richards.

- Veldig fornøyd.

Han er utlånt fra Burnley til Glimt fram til 9. juli. Kontrakten hans med den engelske Championship-klubben varer ut neste sesong i England.

- Nå har jeg kun fokus på Glimt. Jeg har kommet til en trener jeg kjenner og liker. En trener som kjenner meg som spiller. Forhåpentligvis blir dette fint for både meg og Glimt. Jeg er veldig fornøyd med å være på plass. Jeg gleder meg virkelig til å få vise hva jeg kan, avrunder lynvingen fra Jamaica.

Artikkeltags