Ibba fikk tyveri-bot på 10.000

Ibba Laajab sammen med konen Fatima.

Ibba Laajab sammen med konen Fatima. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg betaler ikke for noe jeg ikke har gjort!

DEL

Bodø/Glimt-spiss Ibba Lajaab er bøtelagt med 10.000 kroner etter tyveri under ei turnering i Bodø før jul.

Overfor an.no i mai hevdet en nedbrutt 28-åringen - hvor han fortalte om reaksjonene sammen med sin kone - at han var uskyldig.

10.000

Men politiet i Salten er av ei annen oppfatning, etter blant annet å ha vurdert overvåkningsbilder:

Alle fire som ble etterforsket er bøtelagt med 10.000 kroner hver for tyveriet. De tre andre var kamerater av Glimt-spissen fra Oslo, alle i midten av 20-årene, som også deltok i turneringen 24.november.

Samtlige er siktet for overtredelse av straffelovens § 257 - "for å ha borttatt en gjenstand som helt eller delvis tilhørte en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden".

Dersom boten til statskassen ikke betales risikeres en straff av fengsel i 20 dager, ifølge forelegget fra Salten politidistrikt.

Om forelegget ikke vedtas, vil saken bli oversendt domstolen for pådømmelse. Da vil påstanden om boten øke til 12.000 kroner.

- Jævlig kjipt

Glimt-spissen holder fast på det han tidligere har uttalt:

- Jeg har bestemt meg for lenge siden: Jeg betaler ikke for noe jeg ikke har gjort. De får bare ta saken videre, sier Lajaab til an.no.

- Det er jævlig kjipt. Dette hadde aldri vært en så stor sak hvis ikke jeg hadde vært den jeg er, fortsetter osloggutten.

Nå blir det opp til hans egen advokat å følge saken videre, ifølge spissen selv:

- For min del handler det å fokusere alt inn mot siste kamp før serien. Det akter jeg også å gjøre.

Han erkjente at han var inne i garderoben hvor det forsvant en mobiltelefon - men benektet å ha stjålet noe:

- Jeg deltok på en turnering i Bodøhallen med et sammensatt lag bestående av venner av meg fra Oslo. Vi koste oss med fotball i Bodø. Så skulle vi i garderoben og dusje. Jeg måtte på toalettet og gikk på do i nærmeste garderobe. Da jeg ikke fant noe dopapir, gikk jeg inn i en annen garderobe. Vi var flere stykker som var i den aktuelle garderoben der tyveriet skjedde, forklarte Laajab.

Gjengmiljø

Ibba Lajaab har tidligere forklart til an.no at han fikk vite om tyveriet først 14 dager senere.

Oslogutten uttalte tidligere til an.no om flyttingen til Bodø og suksessen i Glimt:

- Fotballen fikk meg bort fra gjengmiljøet i Oslo. Det at jeg flyttet fra Oslo til Bodø gjorde at jeg har utviklet meg enda mer både som menneske og fotballspiller. Man vokser automatisk av å flytte fra kjente og trygge omgivelser til et helt annet sted i landet. Jeg har aldri angret på at jeg satset på Bodø og Glimt, sier han.

- Vi er videre kjent med at Abdurahim Laajab gjennom sin advokat har meddelt Salten politidistrikt at han ikke vedtar forelegget. Slik saken står nå avventer klubben og Abdurahim Laajab den videre behandling og ønsker ikke å komme med noen ytterligere kommentarer, opplyser direktør Bjørn-Tore Hansen i Glimt på klubbens offisielle nettside.

Artikkeltags