Hoftun kan få tre Glimt-jobber

Artikkelen er over 14 år gammel

Sportssjef, hovedtrener og spiller. Det kan bli Erik Hoftuns hverdag i Glimt neste sesong.

DEL

Sportssjef: Hoftun får hovedansvaret for den sportslige driften i klubben. Han skal sette sammen det nye trenerteamet, skaffe tilveie nye spillere og bestemme hvem som har ei fremtid i Glimt.

Hovedtrener: Hoftun får hovedansvaret for A-lagets trenings- og kampopplegg. Men døren holdes fortsatt åpen for at en annen får tittelen hovedtrener og likestilt med Hoftun.

Spiller: Hoftun fortsetter sin aktive karriere på banen og blir ganske sikkert en av midtstopperne i Glimt kommende sesong.

Tre i teamet. Overfor Avisa Nordland bekrefter 36-åringen at han får det overordnede sportslige ansvaret neste sesong – men at det ikke er endelig bestemt hvilken, eller hvilke, titler han skal ha.

– Vi jobber med å få på plass et trenerteam, sier Hoftun – uten å nevne navn.

Men ifølge Hoftun blir det tre trenere rundt Glimts A-lag: Hoftun selv, én som vil ha ansvaret når han selv ikke er tilstede, samt lede laget fra benken i kampene, pluss den som skal ha hovedsansvaret for B- og juniorlag – mest sannsynlig Aasmund Bjørkan.

Ingen i Glimt vil imidlertid bekrefte at Hoftun får tittelen " hovedtrener". Bakgrunnen skal være at han ikke har forbundets trenerkurs, som kreves for å være topptrener. Men alt tyder på at Hoftun får dispensasjon i 2006.

Imponert. Men treneren Glimt jakter på utenfra, der navn som Ivar Morten Normark og Frode Olsen er aktuelle, kan få tittelen hovedtrener. Denne må uansett være innstilt på å jobbe i team med Hoftun og Bjørkan, med førstnevnte som sportslig sjef.

Hoftun skal ha imponert Glimt med stor arbeidsinnsats og voldsom kontaktnett siden han ble presentert av styreleder Tord Kolstad som "sentral i Glimts trenerteam" for snaue tre uker siden.

Overfor Avisa Nordland står styreleder Kolstad fast det han sa på pressekonferansen 3. november – og holder dermed alle mulighetene åpne for hvem som kan komme inn i det nye sportslige apparatet:

– Vi jobber med en ferdig modell og for å lage ei best mulig løsning for Bodø/Glimt. Målet er som tidligere sagt å kunne presentere den endelige løsningen 1. desember, er alt Tord Kolstad vil si.

Erik Hoftuns sportssjef-jobb må ikke forveksles med den nye énledermodellen klubben jobber mot. Fortsatt jaktes det en øverste sjef, overlagt både sportssjefstillingen og økonomi-/markedsansvarlig.

Artikkeltags