Hertha Berlin i går: – Ludvigsen er fristilt

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Trond Fredrik Ludvigsens sportslige mareritt i Hertha Berlin er over. Nå blir han trolig Glimts eiendom.

DEL

Finnmarkingen, som har vært utleid til Glimt siden sommeren 2003, ble i går formelt fristilt fra den tyske toppklubben etter at hovedstadsklubben mottok papirene fra det tyske fotballforbundet.

– Trond Fredrik Ludvigsens kontrakt med Hertha Berlin er avsluttet. Han står fritt til å snakke med andre klubber, bekreftet bundesligaklubbens pressesjef, Hans Georg Felder overfor Avisa Nordland i går ettermiddag.

Fornøyd med avtalen. For 22-åringen selv var det ingen overraskelse at Hertha ga etter. Og han er fornøyd med avtalen som fristiller kontrakten, og som gir han en viss sum i henhold til lønnen han opprinnelig skulle hatt ut kontraktstiden våren 2006.

– Hvis ikke ville, jeg ikke skrevet under. Det viktigste var å bli fristil, men jeg er godt fornøyd, sier angriperen.

Som ikke vil svartmale tiden som Hertha-spiller, som ga noen få innhopp i Bundesliga, og der han ble utleid til både Rosenborg og Glimt:

– Det har vært litt kjas og mas, men jeg tok sjansen og mislyktes. Likevel ville jeg nok gjort det en gang til. Det var synd at treneren som kjøpte meg fikk fyken etter bare 14 dager. Men jeg er fornøyd med tiden både i Hertha, Glimt og Rosenborg. Jeg har opplevd mye, sier 22-åringen som fikk sin første profesjonelle kontrakt med Glimt som 16-åring.

Glimt-klar snart? Nå blir det høyst sannsynlig spill i Glimt – på fast kontrakt – hvert fall kommende sesong. Ludvigsen har, naturlig nok, snakket med Glimt om en avtale og trolig kan den være på plass i løpet av kort tid.

– Vi går inn i sluttforhandlinger og håper å ha en avtale på plass i løpet av et par dager, sier daglig leder Gunnar Carlsen i Glimt.

Selv om det fortsatt blir norsk fotball er ikke drømmen om spill i utlandet død.

– Men nå skal jeg fokusere på å gjøre det bra i min neste klubb, så får vi se hva som skjer. Jeg har fortsatt ambisjoner, så jeg håper å gjøre det såpass bra at jeg blir solgt en gang til, sier Ludvigsen.

Artikkeltags