Her er Glimts nye kaptein

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Se videointervju med ham!

DEL

Når Bodø/Glimts spillere entrer Aspmyra til første seriekamp, er det Ruben Imingen som leder an.

Jan Halvor Halvorsen har valgt den han ønsker skal fungere som sin høyre hånd foran Bodø/Glimts gjensyn med eliteserien.

– Jeg er stolt, men samtidig ydmyk over å få kapteinsvervet. Det er klart; jeg begynner å bli glad i Glimt. Dette er den tiende sesongen min i klubben, sier Imingen.

Lokale bærebjelker

27-åringen fra Steigen har 163 kamper under beltet for de helgule, 20-25 av dem i eliteserien. Og han var den eneste Glimt-spilleren som var på banen i samtlige serieminutter av fjorårets jubelsesong.

– Jeg er opptatt av at kapteinen skal være en spiller herfra, hvis vi har rette typen, sier trener Jan Halvor Halvorsen.

I fjor dannet Christian Berg og Ruben Imingen kapteinsteamet. I år tar Ruben steget opp som kaptein, mens Thomas Jacobsen blir visekaptein.

– Det er de to lokale bærebjelkene i laget. Med sine holdnger, typene de er og hele pakken. Begge er gode forbilder for alle, også de unge, sier Glimt-bossen.

Positivt ansikt utad

– Hvilke oppgaver har man som kaptein i Bodø/Glimt?

– Kapteinen skal være trenerens høyre hånd. Det er en viktig funksjon, som Christian var veldig god på i fjor. Vedkommende skal være leder på banen og en samtalepartner for treneren i forhold til mye. Men også utad i byen skal Glimts kaptein være en positiv og solid kar, forklarer Halvorsen om stillingsinstruksen.

Det er Ruben inneforstått med.

– Jeg er nok kjent som en stille og ydmyk kar. Det blir en fin utfordring, men den skal jeg ta, sier Imingen, og poengterer at visekaptein Thomas Jacobsen er flink til å si fra, før han fortsetter:

– Som kaptein får man mer ansvar både på trening og i kamp. For meg innebærer rollen å være et godt forbilde og møte hundre prosent forberedt på alle områder – på og utenfor banen.

Sunn konkurranse

Det er trener Halvorsen trygg på at han vil.

– Ruben er en spiller man kan stole på. Han er stabil i prestasjonene, og du vet hva du kan forvente. Kanskje har han fått enda mer selvtillit det siste året. Nå kan han si til seg selv at han er en solid spiller både offensivt og defensivt, sier sjefen.

I?vinter har Halvorsen hentet inn en solid konkurrent til Ruben på venstrebacken i tidligere Sandefjord-kaptein Kristian Brix.

– Det gjør at man får være på tå hev på trening og i kamp hele tiden. Kristian har vært god, og da vet man at det ikke er rom for å slippe seg ned, sier Imingen selv.

Artikkeltags