Under en oppvarmingsøvelse i går smalt det igjen:Trond Olsen og Mounir Hamoud havnet i duell, førstnevnte gikk over ende, reagerte mot kantkameraten som gjengjeldte med å sparke Olsen i venstre hånd.

Kamphanene måtte skilles av andre Glimt-spillere, og Olsen gikk med tydelige smerter og holdt seg til venstrearmen.

Skjellsordene haglet, trener Kent Bergersen forsøkte mekle og det hele endte med at Hamoud ble sendt hjem.

Bedt holde kjeft. – Jeg tolererer ikke at folk sier "hold kjeft". Det har med respekt å gjøre. Vi har tatt dette opp hundre ganger før, og da er saken grei, sa Glimt-treneren om hvorfor Hamoud måtte forlate treningen.

– Så det hadde ingenting med selve hevnaksjonen å gjøre?

– Det har med helheten i episoden å gjøre. Vi hadde fokus på det i går og i dag. Vi vet at det er litt anspent nå i forhold til Skeid-tapet og at det i tillegg er lagt opp til at treningene er avgjørende for uttaket til Kongsvinger-kampen, spesielt framover på banen, svarer Bergersen.

Oppførsel. Det er ikke første gang spillere er sendt i garderoben i år. Ifølge Bergersen er det heller ikke første gang gårsdagens to kamphaner har vært i klammeri. Han vurderte å sende begge hjem, men endte opp med én.

– Da slipper man å ødelegge hele treningen med at de flyr i tottene på hverandre. De må kunne oppføre seg, sier Bergersen.

– Er slike hendelser normalt i fotball?

– Det er det nok. Det kommer litt an på hvor man legger lista. I denne treningsgruppen er det for mye fokus på det man ikke skal ha fokus på. Spillere er mer opptatt av hva andre gjør. De må gå i seg selv og være opptatt av sin egen utvikling.

– Ødelegger treningen. Avisa Nordland har selv vært til stede på mange treninger der et feil idømt innkast eller frispark kan være nok til at resten av treningen forsures av kjefting, sutring og hevnaksjoner.

– Det er ødeleggende for dem som kan oppføre seg og som ønsker gode treninger. Og det er mange av de samme spillerne som går igjen når det er sånne episoder, sa Bergersen.

Som før gårsdagens trening måtte innføre straff til dem som klaget på dommeravgjørelsene i spill fem mot fem. Da gikk ballen til motstanderne.

– Har du og Erik Hoftun vært for snille?

– Det kan godt være. Det er tydelig at denne gruppen trenger strenge regler, svarte Glimt-treneren.

– Feil fokus. Kent Bergersen har spilt i 13 klubber, også i Skottland, England og Hellas. Slik spillergruppen i Glimt framstår har han aldri vært borti før.

– Jeg har aldri opplevd lignende. Det skjer gjentatte ganger hele tiden. Det har med typer å gjøre. Erik Hoftun har heller aldri opplevd det slik i Rosenborg, sier Bergersen før han utdyper:

– Det går på feil fokus i treningsarbeidet. Hver spiller må ta ansvar for seg selv og sin egen utvikling – og oppføre seg. Først da vil det bli mye bedre. Man kan sette krav til andre når du først gjør jobben selv.