Han blir ny visekaptein

Prat. Det blir mange diskusjoner framover mellom Jan Halvor Halvorsen (til høyre) og Christian Berg. Som her på vei inn i garderoben etter første omgang mot Mjøndalen i La Manga. 
Begge foto: Freddy Toresen

Prat. Det blir mange diskusjoner framover mellom Jan Halvor Halvorsen (til høyre) og Christian Berg. Som her på vei inn i garderoben etter første omgang mot Mjøndalen i La Manga. Begge foto: Freddy Toresen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Og treneren mener han kan bli landets beste i sin posisjon.

DEL

Ofte ønsker nye trenere å skifte kaptein for å sette sitt eget preg på sitt nye lag. Glimts nye hovedtrener ser ingen grunn til endringer hos de helgule.

– Christian har vært kaptein de siste sesongene. Han har en meget solid «standing» i gruppa. Han har erfaring og er en god spiller. I tillegg er han ekte Glimt-gutt og bodøværing. Det er viktig, påpeker Halvorsen.

Høyre hånd

Den gamle stopperkjempen er heller ingen tilhenger av å la spillerne på laget velge sin kaptein.

– Som trener er jeg opptatt av at kapteinen er min høyre hånd ute på banen. Derfor ønsker jeg selv å bestemme hvem som skal være kaptein, utdyper han.

Christian Berg har vært kaptein de siste sesongene på Aspmyra. I fjor var Tommy Knarvik og tidvis også Thomas Jacobsen kaptein de gangene Berg ikke var på banen. Treneren velger ikke å skifte kaptein, men som visekaptein blir det nå en endring.

Vokser med oppgaven

Telemarkingen har valgt seg Ruben Imingen som lagets nye visekaptein.

– Også visekaptein er etter mitt syn en meget viktig brikke for meg som trener. Jeg valgte Ruben fordi også han etter hvert er blitt en ekte Glimt-gutt med lang fartstid i klubben. Jeg tror også Ruben kommer til å vokse som spiller med denne oppgaven, spår Glimt-bossen.

I Halvorsens øyne har nemlig han egen venstreback fortsatt et stort potensial.

– Ruben kan bli landets beste venstreback hvis han selv ønsker. Jeg håper han løfter seg som spiller ved å få dette ansvaret, smiler treneren.

Overrasket

26-årige Imingen ble nokså overrasket da han fikk høre hva sjefen hadde kommet fram til.

– Jeg så ikke den komme, men det å bli visekaptein er en utfordring jeg skal ta, lover han.

– Hvordan skal du løse det?

– Jeg må gå foran som et godt eksempel på hver eneste trening og i hver eneste kamp. Jeg er også blitt litt mer bevisst på min egen rolle i laget. Dette var en hyggelig utfordring å få, innrømmer Imingen.

– En ære

For Christian Berg er det en ære å fortsette som kaptein i Glimt:

– Det er en rolle jeg liker, og det er en stor ære for meg å være kaptein for denne klubben, erkjenner han.

– Har du merket deg at treneren ønsker kapteinen som sin høyre hånd ute på banen?

– Det har jeg merket, og det fungerer veldig fint. Vi diskuterer mye sammen både under trening og i kamp. Det er jeg vant med, og samarbeidet er veldig positivt, konkluderer Berg.

Artikkeltags