Gå til sidens hovedinnhold

Glimt venter med å velge kaptein

Artikkelen er over 16 år gammel

Ola Haldorsen venter med å velge lagkaptein til La Manga-oppholdet om halvannen måned.

Trener Ola Haldorsen har ikke hastverk med å finne en overarm som passer Bodø/Glimts kapteinbind.

– Det er ikke så viktig hvem som er kaptein akkurat nå. Jeg er mer opptatt av at de etablerte spillerne tar tak og opptrer som kapteiner alle sammen hver dag. Jeg håper å få dem til å tenke som kapteiner på hver trening, sier trener Ola Haldorsen med klar adresse til Runar Berg, Stig Johansen og co.

På de første treningene kan det se ut som om Haldorsen har lyktes. Berg og Johansen trener og spiller nemlig med stor intensitet på de daglige treningene.

Må bli kjent. – Vil kapteinen bli utpekt eller valgt?

– Fra min egen tid som spiller er jeg vant med at spillerne velger kapteinen sin, svarer Ola Haldorsen vel vitende om hvem det alltid ble. Det ble han selv.

– Men det kan også hende at jeg vil utpeke en kaptein. Jeg må bli bedre kjent med en del spillere før jeg bestemmer meg, sier han.

Stig ut? De siste årene har Stig Johansen vært kaptein. Han ble valgt av Dag Opjordsmoen, kanskje med assistanse av Ola Haldorsen som da var hjelpetrener.

I fjor høst da Glimt slet som verst for å unngå nedrykk, mer enn antydet Stig Johansen i et intervju med Avisa Nordland at det slett ikke var sikkert at han kom til å bli kaptein denne sesongen.

Glimt starter kampvinteren på fredag med kamp mot kenyanske Mathare United i Kristiansand. Da ventelig med Stig Johansen som kaptein.

Ola Haldorsen, Andreas Evjen (1999-2000) og Stig Johansen (2001-) er spillerne som har vært lagkaptein på Glimt etter opprykket i 1993. De siste årene har Cato Hansen vært lagets visekaptein.