Glimt legger Veron på is

Artikkelen er over 12 år gammel

Glimt legger Veron-saken på is. Skjerpede krav for å få oppholdstillatelse som fotballspiller har gjort at klubben foreløpig har gitt opp.

DEL

Veron Simon Ogar (18) fra Nigeria trente noen dager før jul med 1. divisjonsklubben i Bodø. Han gjorde et bra inntrykk, men siden han kommer fra et land utenom EU, innser Bodø/Glimt at det kan bli svært vanskelig å få oppholdstillatelse for ham så lenge han utelukkende oppsøker Norge for å bli profesjonell fotballspiller.

Innvandringsmyndighetene skjerpet nylig kravene til fotballspillende søkere som ikke er fra EU-området. Rett før jul ga for eksempel Brann opp å få to unggutter til klubben av samme grunn.

Ikke nødvendig. – Vi må blant annet kunne dokumentere at vi er svært avhengig av spilleren. Så lenge Veron ikke er spiss, kan vi neppe dokumentere en slik nødvendighet, sier administrasjonssjef Tor-Ove Falch i Glimt.

– Dessuten må spilleren kunne dokumentere at han har spilt landslagsfotball for sitt hjemland på høyeste nivå ganske nylig. Det har ikke Veron gjort. Jeg tror at heretter blir det få spillere fra ikke-EU-land i norsk fotball. Baltikum blir trolig det nye, store markedet, sier Falch.

To fra før. Et annet forhold som kan ha bidratt til at Glimt mer eller mindre har gitt opp å få nigerianeren til Norge, er at Bodø/Glimt gjennom sine costarikanske spillere allerede har to spillere fra land utenom EU. Som kjent kan et lag bare bruke inntil to slike spillere i en kamp.

Veron Simon Ogar som etter sigende har spilt aldersbestemt landslagsfotball for Nigeria, gikk på et privat fotballakademi i hjemlandet da han som 16-åring hoppet av fra skolelaget sitt under ei turnering i Sverige. Derfra dro han til Norge uten pass eller andre papirer. Han hadde etter det vi vet ingen andre grunner for å komme hit, og følgelig har han ikke lovlig oppholdstillatelse i Norge.

Derfor er han utvist, og må forlate oppholdet sitt i Mo i Rana innen 10. januar.

Kan søke igjen. – Vi får se hva som skjer etter at han har forlatt landet og vurdere om vi skal jobbe videre med saken, opplyser Tor-Ove Falch til Avisa Nordland.

Veron kan formelt søke om ny oppholdstillatelse, men det må skje fra hans hjemland. Og siden han ikke tilfredsstiller UDIs nye krav for fotballinnvandring fra land som Nigeria, tyder altså mye på at siste ord i denne saken allerede er sagt.

Artikkeltags