Glimt-kapteinen brukte lang tid på å vurdere ny kontrakt

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ruben Imingen (27) er inne i sin 10. sesong på Glimts A-lag, men steigenværingen stopper ikke med det. Denne uka signerte han en ny toårskontrakt med Bodø/Glimt.

– Jeg er ydmyk over å fortsette karrieren i denne klubben. Jeg har vært her i 10 år, og nå har jeg ønske om å bidra i ytterligere noen år, sier lagets kaptein.

– Det har tatt litt tid å bli enig denne gang. Har det vært noe dramatikk underveis?

– Nei, det har ikke det. Jeg trengte litt tid til å tenke sammen med mine nærmeste. Ganske enkelt fordi jeg ville smake litt på tanken. Jeg er 30 år når min nye kontrakt går ut. Da er det neppe så lett å prøve noe nytt. Det betyr at jeg mest sannsynlig spiller for Glimt resten av karrieren, forklarer han.

Også i Glimt er man fornøyd med at kapteinen blir med videre.

– Vi er kommet i mål med forhandlingene og beholder vår kaptein. Han er fortsatt ung og har masse å bidra med framover, slår Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen fast.

Han er på alle måter en kontinuitetsbærer med solide nordnorske røtter.

– Jeg er veldig glad for å ha med Ruben videre. Han er en rollemodell både på og utenfor banen. Vi er i dialog med flere spillere om å forlenge sin kontrakter med oss. Men Ruben på plass er vi i gang, sier Jan Halvor Halvorsen.

Første kamp etter at kontraktsforlengelsen var et faktum blir av det spektakulære slaget. Brann kommer på besøk til ekte kveldskamp i flomlys på Aspmyra.

– Vi gleder oss stort til kampen. Alt er opp til oss selv. Vi er ikke avhengig av noen, konstaterer Glimt-kapteinen.

– Er dere preget av at dere ikke har vunnet på en stund?

– Det er selvfølgelig skuffende. Vi har spilt brukbart, men vi har ikke fått resultater, sier han og legger til:

– Det skal vi rette på søndag. Det positive er at lagene bak ikke har tatt innpå oss.

– Dere har sluppet inn noen enkle mål i det siste. Hvordan preges dere forsvarsspillere av sånt?

– Det er ergerlig og for svakt av oss. Tidligere i sesongen slapp vi inn mål de første 10 minuttene. Nå slipper vi inn mål de siste 10 minuttene. Det må vi få rettet på, slår 27-åringen fast.

Spillerne har naturlig nok jobbet med dette i løpet av treningsuka.

– Vi håper på mye folk og god stemning på tribunen, avrunder Imingen som etter at han gifter seg i sommer heter Ruben Notkevich Imingen.

Artikkeltags