Glimt henter svensk keeper

Den svenske keeperen er på plass i Bodø.

Den svenske keeperen er på plass i Bodø. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Victor Noring (22) har spilt én A-landskamp for Sverige. Nå skal han ta opp kampen om keeperplassen i Bodø/Glimt.

Noen timer etter at Bryne ble slått 5-3 på Aspmyra, signerte de helgule kontrakt med det svenske stortalentet som gjelder ut 2013.

Victor Noring har ikke bare debutert på det svenske A-landslaget. Sin unge alder til tross, har den 194 centimeter høye målvakten 84 kamper bak seg som førstekeeper i svenske Trelleborg.

- Vi har jobbet hardt og lenge for å få til dette. Vi er meget godt fornøyd. Nå har vi den dekningen vi trenger på keeperplass utover i høstsesongen, sier Jan Halvor Halvorsen.

Glimt imponerte

Hovedpersonen selv var aldri i tvil etter at han selv fikk se både Bodø og Glimt.

- Jeg synes byen virker mye større enn jeg forventet. Samtidig er det utrolig vakkert her. Laget imponerte meg også positivt. Det var tydelig å se hvordan treneren ønsker at de skal spille. Jeg gleder meg veldig til å bidra med mitt, slår Noring fast.

Må hente sko og hansker

Ting har skjedd raskt i forbindelse med denne overgangen.

- Man vet aldri i fotball. Jeg fikk høre om Glimts interesse for to dager siden. Lørdag kom jeg opp til byen og signerte. I dag reiser jeg hjem til Sverige igjen. Jeg håper å være på plass permanent i Bodø i løpet av tirsdag, forklarer den svenske målvakten.

Han må ta turen tilbake til Sverige for å hente både hansker og fotballsko.

- Det gikk så raskt. Jeg fikk ikke med meg noen ting da jeg dro opp hit for å sjekke forholdene, smiler han.

Trent med Malmö FF

Fra februar i år og fram til i mai spilte han for den skotske storklubben Celtic. Etter at skottene lot vær å kjøpe Noring, har han holdt formen vedlike hjemme i Skåne-området.

- Jeg har trent en del med Malmö FF. I tillegg har jeg trent mye på egenhånd. Jeg trenger spilletid nå, og det er derfor jeg har kommet til Bodø. Jeg er her for å spille og for å bidra for Glimt, påpeker den atletiske 22-åringen.

Hektisk fram mot midnatt

Overgangsvinduet stenger ved midnatt. Nå får Håvard Sakariassen en stri tørn med å få alle overgangspapirene i orden, slik at Victor Noring blir spilleklar for Glimt.

- Det blir hektisk, men det skal gå bra, spår Sakariassen.

De helgule troner i ensom majestet på tabelltopp i 1. divisjon. I dette overgangsvinduet har Jan Halvor Halvorsen hentet Godwin Antwi fra Vejle, Anders Karlsen fra Mjøndalen og nå Victor Noring. Dermed har treneren på plass den dekningen han ønsket foran en tøff og intens høstsesong.

Vebjørn Grunnvoll og Erlend Robertsen er lånt ut til Harstad.

Artikkeltags