Gir laget æren

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Trond Olsen stjeler både mål og overskrifter. Men 23-åringen gir lagkameratene mesteparten av æren.

DEL

Etter to mål – med høyrebeinet (!) – mot Kongsvinger og to nye assists er lyngengutten 1. divisjonens udiskutable toppscorer med sju scoringer.

Med fire målgivende pasninger totalt er lysluggen involvert i elleve Glimt-scoringer på bare de fire siste kampene. Det er mer enn hva 13 av de andre 1. divisjonslagene har til sammen...

Avhengig av andre.

Men Trond Olsen gir kompisene i Glimt en stor del av æren for sin egen suksess.

– Det er ikke én person som styrer dette, men dette skjer på grunn av at laget gjør det bra. Da kan også enkeltspillere utmerke seg, sier venstrevingen med gullføttene.

– Hvor skal dette enda da?

– Vi skal til eliteserien neste år, forhåpentligvis. Det er tidlig ennå, men målet bør være klart: Vi skal ut på banen i hver kamp for å nå det målet.

– Enn deg selv, har du vært bedre?

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Jeg finner posisjonen bra i laget, og laget gjør det bra. Jeg spiller i en posisjon der andre gjør meg god. Sliter laget, så sliter også jeg, svarer Olsen.

Skal bli bedre.

Tross suksessen hittil i sesongen hviler ikke 23-åringen på laurbærene. Trond Olsen skal bli enda bedre.

– Innleggskvaliteten har ikke vært bra nok. Jeg har bommet altfor mye. Og det har vært en del situasjoner der jeg burde satt andre opp, men der jeg har valgt å gå selv.

Men jeg er angriper og tenker mål. Det har litt med spillestilen å gjøre: Jeg tenker mål og avslutninger, som er en av mine sterkeste sider. Om det er jeg eller andre som scorer betyr ikke noe, sier Olsen.

Som har spilt på seg en solid dose selvtillit etter pangstarten på årets sesong.

– Den er jo der på en eller annen måte, men den forsterkes når man gjør ting bra. Man får en god følelse, sier kantfantomet.

Lærte i Lillestrøm.

Med sin imponerende målstatistikk kan hurtigtoget fort komme på større klubbers ønskeliste. Men det vil han ikke snakke om.

– Jeg har fire år igjen av kontrakten og det er det som er realiteten nå. Skulle det skje noe må man se på det. Men det er en tanke jeg ikke gidder å tenke på en gang, sier Olsen – som avviser at han ble skremt av det korte oppholdet i Lillestrøm:

– Jeg lærte mye positivt med å gå til Lillestrøm. Jeg vil si jeg er en bedre spiller enn før.

– Målsettingen om 16 scoringer før sesongen må kanskje revurderes?

– Det er 29 nå...

Ler Olsen – før han "korrigerer" seg selv:

– Jeg har sagt 16, som er i dobling fra fjoråret. Egentlig har det blitt litt for mange ut fra hva jeg regnet med før sesongstarten. Men det vil komme kamper der jeg ikke vil score og der jeg vil score flere enn ett.

Artikkeltags