Gå til sidens hovedinnhold

Går for kjøp av Aspmyra

Artikkelen er over 10 år gammel

Formannskapet vedtok onsdag rådmannens innstilling til en kommunal overtakelse av Aspmyra med seks mot tre stemmer. Er du enig?

Venstre og Fremskrittspartiet gikk imot innstillingen som nå skal opp til endelig avgjørelse i bystyret 17. februar.

Men flere av partiene ønsker seg mer utfyllende informasjon før systyrmøtet.

- Dette er en sak det er vanskelig å behandle endelig, uten å vite mer om driftskostnader og driftsinntekter, sier SVs Kirsten Hasvoll.

Katalysator

Debatten i formannskapet handlet først og fremst om hvor mye økonomisk risiko en overtakelse av Aspmyra fører med seg.

- Saken har veldig mange positive elementer i seg, men det ligger også mye risiko i dette. Før denne saken skal opp i bystyret må det legges fram en kalkyle på hva man kan forvente seg på inntektssiden av driften, sier Høyres Ole-Henrik Hjartøy.

Fremskrittspartiet og Venstre var krystallklare på at kommunen bør holde seg langt unna et eierskap av Aspmyra.

- Det finnes tusenvis av andre saker i løpet av et år som er viktigere for Bodøsamfunnet enn å redde Glimt. For det er det dette egentlig handler om. Andre viktigere saker får man ikke gjennom da det aldri finnes rom i budsjettet. Men når det gjelder Glimt, klarer man alltid å finne penger, sier Tom Cato Karlsen.

Elitearena

Ordfører Odd-Tore Fygle er enig i at et kjøp av Aspmyra aldri ville vært noe tema dersom Glimt ikke hadde vært i den krisen de faktisk befinner seg i.

- Det er ikke kommunen som har tatt initiativ til å kjøpe Aspmyra, og grunnen til at vi nå tar stilling til dette er Glimts situasjon. Sentralt her er hva som vil skje med Aspmyra dersom klubben går konkurs. Vi ønsker at Aspmyra i framtida skal være en arena for elitefotball, samtidig som vi åpner for tilgjengelighet for andre, sier Fygle.

- Kontroll

Rådmann Svein Blix hadde sin siste arbeidsdag i formannskapet, og sier han på ingen måte var drevet av lyst da han skrev innstillingen.

- Jeg forstår godt de momentene og argumentasjonen som framføres her. Men utgangspunktet er spørsmålet om kommunen i en situasjon hvor Glimt kan gå konkurs, skal sørge for å ta kontroll over området, sier Blix.

17. februar avgjøres det hele i bystyret.

  • Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.