Gå til sidens hovedinnhold

Glimt må reise bort - Junkeren fikk hjemmekamp

Artikkelen er over 3 år gammel

2.runde i cupen er klar.

Levanger fra 1.divisjon var ikke akkurat drømmemotstanderen til Junkeren.

- Vi hadde selvsagt håpet på eliteseriemotstand. Vi følte at det hadde vært en fin anledning siden det er fem år siden sist, og klubben har 60-årsajubileum i år. Men nå fikk vi ikke det, og vi må bare forholde oss til det vi har fått, sier Junkeren-trener Joachim Kildal.

Sist gang Junkeren var i cupen, ble de slått ut av Tromsdalen (0-1) i første runde.

- Vi går ikke inn for å legge oss ned, og bare ta imot. Det kommer til å bli en interessant kamp, mot et lag som ikke har startet sesongen strålende. Så gjenstår det å se hvordan det ser ut om to uker, sier Kildal.

Ingen jubel

Han innrømmer at jubelen ikke akkurat sto i taket i klubblokalene da oppsettet kom.

- Det kan du trygt si. Alle vil selvsagt ha et eliteserielag. Jeg hadde et håp om det, siden det er 16 eliteserielag igjen og 12 lag fra tredje og fjerdedivisjon. Jeg skjønner godt at Harstad fikk Glimt, og har forståelse for at det er et vanskelig oppsett, smiler han.

 

De 32 kampene i NMs 2. runde er nå satt opp. 4. divisjonslaget Bergsøy, som sensasjonelt slo ut Aalesund i 1. runde, får denne gangen Kristiansund på besøk.

I Fredrikstad møtes to av de mestvinnende lagene i NM-historien når Odd kommer på besøk, mens to tidligere cupmestere også møttes på Melløs når Moss tar imot Stabæk.

- Det er tett kampprogram for alle klubber i mai. Vi har derfor prøvd å minimalisere reisene og unngått lange og krevende reiser. Så prøver vi også, så langt det lar seg gjøre, å sette opp lag som ikke har møtt hverandre i cupen de siste årene. I enkelte kamper går imidlertid hensynet til reise foran. Ellers tror vi vi det blir en del fine oppgjør med litt klang. Det ble mange flotte cupfester i 1. runde, noe vi håper og tror det også blir i 2. runde, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon Rune Pedersen til fotball.no

Kampdag er i utgangspunktet 2. mai. 

- De som ønsker å spille 1. mai kan gjøre det dersom lagene blir enige. Vi vil sammen med lagene finne de beste spilledager med hensyn til seriekampene, sier Pedersen. 

Her er kampene i 2. runde:

Fredrikstad – Odd
Moss – Stabæk
Grorud – Vålerenga
Skeid – Sandefjord
Kjelsås – Ull/Kisa
Strømmen – Bærum
Lørenskog – Lillestrøm
Kongsvinger – Raufoss
HamKam - Hønefoss
Elverum – KFUM Oslo
Valdres – Strømsgodset
Ørn Horten – Sarpsborg 08
Fram – Mjøndalen
Notodden – Asker
Arendal – Start
Egersund – Jerv
Bryne – Viking
Sandnes Ulf - Vidar
Sotra – Brann
Lysekloster – Haugesund
Nest Sotra – Åsane
Fyllingsdalen – Sogndal
Hødd – Florø
Bergsøy – Kristiansund
Brattvåg – Molde
Orkla – Ranheim
Mjølner - Stjørdals-Blink
Steinkjer - Rosenborg
Junkeren – Levanger
Harstad – Bodø/Glimt

Senja - Tromsø
Alta - Tromsdalen

Kommentarer til denne saken