Nå er han klar for Bodø/Glimt

Nemanja Mladenovic er klar for Bodø/Glimt. Han har undertegnet en treårsavtale med klubben.

Nemanja Mladenovic er klar for Bodø/Glimt. Han har undertegnet en treårsavtale med klubben. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nemanja Mladenovic (23) har undertegnet en treårskontrakt med Bodø/Glimt.

Serberen besto den medisinske testen torsdag, og de siste detaljene i avtalen ble sluttført fredag morgen.

Rett på trening

- Det føles godt. Dette er et nytt kapittel, og et skritt framover i karrieren min, sier Mladenovic til an.no før han haster av gårde for å rekke den første treningen med sin nye klubb.

Angriperen beskrives som en høyrekant som foretrekker å bruke venstre fot.

- Det dreier seg om kjøp, og han har signert kontrakt ut 2019, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

- Dette blir spennende. Vi er glad for å få det til, fortsetter han.

Glimt-trener Aasmund Bjørkan er også glad for å ha signert den andre forsterkningen for året. Fra før av er Kristian Fardal Opseth hentet fra Sogndal på lån fram til sommeren.

Når det gjelder Mladenovic, er det nærliggende å sammenligne med Milan Jevtovic, som scoret seks mål for de helgule i løpet av vårsesongen i fjor.

- Veldig god ballspiller

- I utgangspunktet er dette en veldig likt case med Milan-caset. Nemanja er en serbisk U23-landslagsspiller. En offensiv spiller, som har veldig mye erfaring til tross for sin unge alder. Han har mange kamper i toppdivisjonen hjemme i Serbia, sier Aasmund Bjørkan.

- Og så er han en veldig god ballspiller. Vi er spent på hva han kan gjøre i klubben. Vi vet fra Milan at det er en overgang å komme hit. Det er en annen intensitet i norsk fotball enn i serbisk. Så han skal få litt tid på seg, understreker Glimt-treneren.

Den fysiske formen skal imidlertid være bra. Den serbiske serien går høst og vår, og Mladenovic spilte kamp for klubben han kommer fra, FK Metalac Gornji Milanovac, så sent som i slutten i desember. Nå får han god tid til å gjøre seg kjent med nye omgivelser og lagkamerater før seriestart.

- Han får tid til å komme inn i den måten vi ønsker å spille på. Og så snakker han godt engelsk. Det er en fordel, sier Bjørkan.

Artikkeltags