Kristian Fardal Opseth (26) fortsetter fotballkarrieren i Bodø, etter å ha besøkt Glimt mandag.

Sogndal-spissen kommer på utlån, et lån som i første omgang strekker seg fram til sommeren.

Glimt har imidlertid sikret seg opsjon på forlengelse av avtalen, så hvis begge parter er fornøyd med samarbeidet, kan vestlendingen meget vel bli værende lenger.

- Du skal ikke se bort fra det, nei, smiler Fardal Opseth.

Kontrakten hans med Sogndal strekker seg ut sesongen.

Rigget for eliteserien

- Hva var det som fikk deg til å takke ja til Bodø/Glimt?

- Jeg liker ambisjonene deres. Og jeg fikk et veldig godt inntrykk da jeg var her oppe for å hilse på tidligere i uken. Dette er en kubb som er rigget for eliteserien, både når det gjelder spillerstall og støtteapparat. Og det er det som er målet mitt; å spille på øverste nivå, sier nykommeren.

Trener Aasmund Bjørkan er glad for å ha fått den første nye brikken på plass for kommende sesong.

- Jeg er kjempeglad for at Kristian er klar. Han er en type som vet hva som skal til for å vinne dueller, og skyte laget til opprykk. Så han passer godt inn typemessig, og så tror jeg at vi kommer til å få det kjempeartig sammen, sier Bjørkan.

Aasmunds tro viktig

Spissen var en viktig årsak til at Sogndal rykket opp i 2015. Men i eliteserien året etter, la laget litt om på spillestilen, og dermed ble andre spillere foretrukket på topp.

Følelsen av at treneren har sterk tro på ham, er også en viktig årsak til at Fardal Opseth bestemte seg for å fly opp igjen til Bodø sammen med sin agent og forhandle ferdig avtalen med de helgule kort tid etter sitt første besøk.

Flere av Glimts divisjonskolleger skal også ha vært interessert i å sikre seg den 1,88 høye angrepsspillerens tjenester.

- Er du utelukkende midtspiss, eller kan du bekle andre plasser i angrepsleddet?

- Jeg spiller der han sier jeg skal spille. Forhåpentligvis vil han ha meg på banen. Men jeg skal ikke legge skjul på at det er som midtspiss jeg har spilt mest, sier Fardal Opseth.

Nå vender 26-åringen nesen hjemover til Sogndal for å pakke, og så regner han med å være på plass på trening i Bodø i begynnelsen av neste uke.