Bodø/Glimt med tre signeringer

Casper Øyvann, Aasmund Bjørkan, Andreas van der Spa, Kjetil Knutsen og Adrian Skindlo smilte etter signeringene av proffkontraktene for ungguttene.

Casper Øyvann, Aasmund Bjørkan, Andreas van der Spa, Kjetil Knutsen og Adrian Skindlo smilte etter signeringene av proffkontraktene for ungguttene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bodø/Glimt signerte i går tre nye spillere på proffkontrakt. Casper Øyvann, Andreas van der Spa og Adrian Skindlo har spilt i Glimt i en årrekke og ble onsdag belønnet med sine første A-lagskontrakter med Bodø/Glimt.

– Dette er den første proffkontrakten vi skriver, så det er artig, fortalte Casper Øyvann til klubbens hjemmeside

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det er stort, legger Adrian Skindlo til.

Van der Spa var klar på at dette ga motivasjon for den videre jobben.

– Jeg vil si det er en motivasjonsboost, det gir oss mer selvtillit, fortalte van der Spa til samme nettside.

– Inspirasjon

Akademileder Gregg Broughton var fornøyd etter signeringen av tre spillere som har lang fartstid i klubben.

– Vi er glade for å kunne tilby Casper, Adrian og Andreas deres første proffkontrakt som en belønning for deres innsats siden januar. Vi håper alle tre tar denne sjansen og gjør det meste ut av den. Som klubb er vi nære å oppnå målet vårt med at 10 % av spilleminuttene er fullført av akademi-spillere under 21 år, og det burde være til stor inspirasjon for alle unge fotballspillere i Nord-Norge, sier utviklingsleder Gregg Broughton til nettstedet.

– Kjetil og Aasmund skal også ha sitt for å holde øye med utviklingen til de tre spillerne og inkludere de i så mange A-lagstreninger som mulig. Jan-Erik Bjerk og de andre trenerne i akademiet fortjener også ros for å ha jobbet hardt med alle tre spillerne i sju år, avslutter Broughton. 

Et steg videre

Guttene er alle født i 1999 og har etablert seg som viktige spillere for Glimts andrelag i fjerdedivisjon over lengre tid. For guttene betyr signeringen en litt annen hverdag med mye fotball. Det er de klare for.

– Vi må opp på et høyere nivå og vi må prestere det beste hver dag. Her i klubben må vi levere på topp hele tiden, forteller Øyvann. 

Proffkontrakten med Bodø/Glimt er et sted videre i drømmen om å kunne leve av fotball.

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille fotball. Det er mange gutter som har det sånn og det er artig å få være én av dem som får muligheten til det, forteller Skindlo.

De har alle et felles mål om å ta de store stegene opp for å bli profesjonelle fotballspillere.

– Først og fremst er det å få en fast plass på A-laget. Det hadde vært veldig bra, sier van der Spa.

– Å få spille i Eliteserien, det står høyt, avslutter Øyvann kontant til Glimt.no. 

Artikkeltags