Et svært enkelt valg

Glimt bør strekke seg langt for å beholde Trond Olsen, mener ANs sportsleder Freddy Toresen.

Glimt bør strekke seg langt for å beholde Trond Olsen, mener ANs sportsleder Freddy Toresen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarTrond Olsen kan være på tur vekk fra Glimt. De helgule tilbyr lynvingen fra Lyngen en ettårskontrakt med lavere lønnsbetingelser enn han har i dag. Ganske forståelig at dette ikke frister Olsen nevneverdig.

Kantspilleren selv ønsker en mye lengre kontrakt, og langt bedre betingelser enn han er tilbudt.

Burde Glimt ha gitt ham en lengre kontrakt?

Etter mitt syn er svaret på dette ganske enkelt. Selvfølgelig burde de det.

Trond Olsen er lagets desidert største profil. Ikke bare er han Glimts største profil. Han er faktisk en av Tippeligaens største profiler, som fortsatt er fryktet rundt om på samtlige arenaer i Norge.

Og noen kontinuitetsbærere bør være med i årene som kommer.

Holder Olsen fortsatt mål spillemessig?

Utvilsomt. Lynvingen har slitt med manglende selvtillit i deler av denne sesongen. Det har gitt seg utslag i færre scoringer og færre målpoeng enn normalt i 2016. En av årsakene til dette er at hovedpersonen kanskje ikke var like godt trent rundt sesongstart, som han burde være.

I tillegg er Olsen som alle andre på laget avhengig av å spille på et lag som fungerer. Det var store utskiftninger på laget fra 2015 til 2016-sesongen. Også veteranen på kant trenger tid til å spille seg i varmen med nye lagkompiser.

Formen er heldigvis er ferd med å komme på plass. Etter EM-pausen alene har lynvingen scoret flere mål enn han gjorde i løpet av vårsesongen.

En fellesnevner for alle disse målene; alle har vært viktige. Det var 1-0 mot Start. 1-1 mot Odd. 1-0 og 2-0 mot Sogndal. Olsen har ofte scoret viktige mål for Glimt, på samme måte som Badou ofte satte inn avgjørende mål.

Forrige sesong var han skammelig god og satte inn 13 seriemål for de helgule. Det er personlig rekord for hans egen del på dette nivået. Derfor er ikke dette en spiller man skal bruke alderen mot på nåværende tidspunkt.

Er det andre ting som tilsier at denne mannen burde få en lengre kontrakt av Glimt?

Flere faktisk.

For det første, så er Trond Olsen nesten aldri skadet. Sist gang han sto over en kamp for Glimt var borte mot Odd i 2014. Det ble med denne ene kampen. Siden 2001-sesongen har han vært skadet til sammen 12 uker. Bank i bordet. Jeg tviler sterkt på at skadene vil begynne å florere i hans kropp bare fordi han har passert 30 for noen år siden.

For det andre, så er han en av de som alltid stiller opp når Glimt-spillerne skal rundt omkring i Bodø og resten av fylket for å profilere klubben på en positiv måte. Trond Olsen stiller opp på alt han blir spurt om. Både i klubbregi, og ikke minst i andre sammenhenger, der han selv blir kontaktet direkte privat.

Trond Olsen har gått en god skole hos sin gode venn Jonas Ueland Kolstad. De er begge ja-mennesker, som alltid strekker seg så langt de kan for å stille opp der de blir spurt. Slike ambassadører trenger Glimt. Akkurat det bør ingen betvile.

Nå er det en gang sånn at det er fotball som er Olsens yrke. Det er til syvende og sist fotball dette dreier seg om. Jeg er skråsikker på at 32-åringen fortsatt har mange, mange gode år foran seg i Tippeligaen. På sitt verste er han fortsatt den Glimt-spilleren som skaper mest foran motstanderens mål. Det alene forteller ganske mye. På sitt beste er han i stand til å ta vekk nattesøvnen til samtlige høyrebacker i landet.

Kort oppsummert: Glimt burde ikke nøle med å legge en langtidskontrakt på bordet å sørge for at Trond Olsen avslutter karrieren på rett plass. Nemlig på Aspmyra. Som Glimt-spiller. Gjerne en treårskontrakt.

Hvis så hadde skjedd, ville jeg ikke blitt overrasket hvis Glimt kom til Olsen etter 2019-sesongen med et ønske om å forlenge den for ytterligere noen år.

Artikkeltags