Gå til sidens hovedinnhold

Glimt vurderer å satse på jenter – Grand-lederen er skuffet

Artikkelen er over 3 år gammel

Bodø/Glimts hovedstyre vedtak tirsdag kveld er historisk.

De helgule skal nemlig vurdere en satsing på jentefotball.

– Styret i FK Bodø/Glimt er positive til å starte opp med fotballaktivitet på jentesiden fra høsten 2018. Klubben vil bruke tiden fram til 1. april 2018 for å utrede innretningen og omfanget på et slikt tilbud. Styret forutsetter at Nordland fotballkrets og andre fotballklubber i byen høres i denne prosessen. FK Bodø/Glimt ønsker i den forbindelse at det innledes samtaler med Nordland fotballkrets og IK Grand om hvordan klubben (med vår kompetanse) kan bidra til å øke kvaliteten på det arbeid som pågår med jente- og damefotballen i Nordland, skriver Glimt i en melding på sine egne nettsider.

Skuffet

Daglig leder i IK Grand, Vidar Stormo, ønsker initiativet til Glimt velkommen, men er samtidig skuffet og forbannet over mangelen på dialog.

– Jeg var i kontakt med Glimt september for om mulig starte en dialog om tettere samarbeid mellom klubbene med tanke på jentefotball. Jeg ble lovet en tilbakemelding, men den kom aldri. Dagens budskap er derfor svært skuffende. Budskapet er svært positivt, men det er ofte lurt å starte et samarbeid med en god dialog. Det føler jeg ikke Glimt har prioritert her, sier Stormo.

Vil samarbeide, ikke konkurrere

Daglig leder Frode Thomassen er klar på én ting.

– Vi har ikke tenkt å ta over for Grand. Det er langt unna sannheten. Vi er opptatt av å dele den kunnskapen og kompetansen vi har, til det beste for jentene i regionen, sier Thomassen.

Bakgrunnen er ifølge ham enkel:

– Vi skal være en åpen klubb, en inkluderende klubb. Vi ønsker å gi et tilbud til alle i byen, uavhengig av kjønn.

– Dette er et fotballpolitisk signal fra oss. Vi som toppklubb har et ansvar ikke bare for herresiden, men også for jente- og kvinnefotballen. I den tiden vi lever i, bør en klubb som Bodø/Glimt være positive til å ha et tilbud også for jenter og kvinner, konkluderer den daglig lederen for den eneste toppklubben i Nordland til NRK.

I hvilken form Glimt skal satse på jenter, er altså ikke avklart.

– Vi ønsker å bidra til at flere jenter spiller fotball, i Bodø og i Nordland. Nå skal vi utrede mulighetene, og det kan være slik at vi starter med ett lag for seksåringer i Bodø neste høst. Vi ønsker å være en åpen og inkluderende klubb. Da vil vi ikke stenge ute halve befolkningen. Vi skal også i dialog med de andre klubbene, og jeg presiserer at vi ikke har noen ambisjon om å ta over for Grand, sier Frode Thomassen.

Kommentarer til denne saken