Flere endringer i eliteserien og cupen

Lillestrøm 20191006. 
Glimts Ricardo Friedrich depper etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen stadion søndag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lillestrøm 20191006. Glimts Ricardo Friedrich depper etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen stadion søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto:

NFF, Glimt og klubbene hadde opprinnelig en enighet om seriestart og serieslutt de kommende tre år. Nå blir det imidlertid noen justeringer for 2020-sesongen. 

DEL

- Klubbene, via NTF, ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundssyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til NFF.

Det betyr følgende endringer neste sesong:

* Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april.

* Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.* Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.* Seriespillet avsluttes siste helg i november.

Fisketjønn forklarer endringer slik:

- Verdien av å starte før internasjonal periode i mars er mindre for A-menn nå enn tidligere da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer. Tidlig start er fortsatt viktig for U21 og G19. En lang sesong på høsten er viktig for våre E-cuplag.

- Den reviderte hovedterminlisten gir også mulighet for ytterligere tilpasninger til E-cup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder, sier Fisketjønn.

Artikkeltags