Hun blir Glimts nye styreleder

Hege Leirfall.

Hege Leirfall.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Valgkomiteen i Bodø/Glimt har innstilt Hege Leirfall Ingebrigtsen som ny styreleder i klubben etter Mads Torrissen.

Kona til Rosenborg-trener Kåre skal formelt velges av årsmøtet torsdag 9. mars.

Leder av valgkomiteen, Benn Eidissen, er meget godt fornøyd med kandidaten de innstiller.

– Vi er kjempefornøyd med dette, og veldig glad for at Hege har sagt ja. Hun har vært veldig grundig, og sjekket nøye gjennom ting før hun takket ja. Hun er grundigheten og dyktigheten selv, sier Benn Eidissen, som har hatt Tord Ueland Kolstad og Harriet Andreassen Havdal i valgkomiteen.

Her kan du lese hvorfor hun vil bli ny styreleder (AN+)

Overbeviste

Leirfall Ingebrigtsen (38) har sin unge alder til tross, en imponerende cv fra idretten. Hun har tidligere vært visepresident i Norges Fotballforbund, og satt i en årrekke i styret der.

– Hun vil ta med seg flere viktige verdier inn i klubben, blant annet når det gjelder prestasjonskultur. Vi hadde et møte for en uke siden, og selv om jeg aldri har vært i tvil om at hun er en knallgod kandidat, så ble jeg overbevist da. Hun har et stort kontaktnett, og er en ung dame som har framtiden foran seg, sier Eidissen.

Les også: Han var ikke rett person.

Får honorar

– Hva tenker du om å få en styreleder som er bosatt i Trondheim?

– Det ser jeg ikke på som noen utfordring. Det kan være greit å få impulser utenfra, sier Eidissen.

I motsetning til da han selv var styreleder og Mads Torrissen, innstiller valgkomiteen på at Leirfall Ingebrigtsen skal få et honorar for å lede klubben.

– Vi har funnet det riktig å tilby styrelederen 200.000 kroner. Men vi i valgkomiteen kommer bare med en innstilling. Det er årsmøtet som har det siste ordet, sier Benn Eidissen.

Fire kvinner

Resten av innstillingen til styret er som følger: Berit Wilhelmsen (nestleder), Hans Austad (gjenvalg), Kristin Hammervik (gjenvalg), Trond Tidemann (ny) og Monica Ahyee (ny).

Med andre ord et styre som vil bestå av fire damer.

– Et endelig oppgjør med stemplet om "gutteklubben grei"?

– Jeg vil tro det. Det er første gang Glimt får en kvinnelig styreleder, og jeg vet ikke om det har skjedd før i Norge at en toppklubb har de både har kvinnelig styreleder og nestleder, sier Eidissen.

Bråk sist

Dette er den andre forslaget til ny styreleder Bodø/Glimts valgkomite kommer opp med. Sist gang ble det bråk, da Oddleif Olavsen først ble innstilt som leder, for så å trekke seg fra prosessen.

Les også: Derfor vil han fjerne Mads Torrissen.

Les også: Valgkomiteen: Mads var informert. Torrissen: Det er deres oppfatning, ikke min.

Les også: Stemningen i sosiale medier ble avgjørende. Sjefredaktørens kommentar fikk begeret til å renne over.

Artikkeltags