- Ble tidlig blinket ut som vårt førstevalg

Marius Lode er klar for Bodø/Glimt. Både han og Aasmund Bjørkan er godt fornøyde.

Marius Lode er klar for Bodø/Glimt. Både han og Aasmund Bjørkan er godt fornøyde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Marius Lode er klar for Bodø/Glimt. Midtstopperen kommer fra Bryne, og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2019.

– Marius blinket seg tidlig ut som vårt førstevalg på stopperplass. Vi er veldig glade for at vi fikk avtalen i boks, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Hovedpersonen selv er ikke mindre fornøyd.

– Det blir veldig kult å ta fatt på en ny utfordring i en ny by. Her er jeg i utfordrerposisjon, i forhold til det trygge hjemme. Jeg kom til at det var den rette muligheten for meg, i hvert fall nå som Bryne rykket ned, sier Marius Lode.

Første møte

Han har spilt på Aspmyra en gang tidligere, da Glimt vant 5–3 i 2013. Ellers har han vært på U21-landslaget sammen med Emil Jonassen.

Fredag morgen signerte han kontrakten med Glimt, og gjorde seg klar til å ta fatt på første trening med sin nye klubb.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne sjansen. Det blir spennende å møte gutta, og å komme i gang her. Det er en klubb med tradisjoner. Jeg forhørte meg litt med Aram Khalili og Krister Wemberg, og de har sagt at Bodø er en koselig by. De anbefalte meg å ta sjansen, sier midtstopperen.

Opprykk

Mens Bryne de siste sesongene har slitt i bunnen av tabellen, og rykket ned i fjor, er det kun opprykk som gjelder i Bodø.

– Forhåpentligvis blir vi å kjempe i den andre enden av tabellen i forhold til Bryne de siste sesongene. Ambisjonene er å rykke opp, og jeg tror at vi blir å leve godt med det presset. Vi vet at vi må være 100 prosent hver dag. Vi blir hardt straffet om ting blir gjort halvveis, sier 23-åringen, som er fornøyd med at det ble en treårskontrakt.

– Det er kjekt med en lengre avtale. Men det må ikke bli noen hvilepute. Jeg må vise hvert år at jeg blir bedre, og jeg er i angrepsposisjon. Jeg har lyst til å ta steg hele veien, sier midtstopperen.

Han har selvsagt hatt sine samtaler med Glimt-trenerne Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Jeg snakket litt med Vegard Landro, som hadde spilt under Knutsen tidligere. Han virker veldig fotballfaglig sterk, og Aasmund virker også bra. Jeg gleder meg til å vise meg fram for de nye trenerne, slår han fast.

Utestengt

Han fikk elleve kamper for Bryne i fjor, etter at han kom tilbake fra en ettårig suspensjon. Han ble nemlig i 2015 utestengt i ett år fra fotball på grunn av at han ble tatt for bruk av ritalin. Det gjorde han på grunn av konsentrasjonsvansker i forbindelse med eksamen.

– Det ble et veldig spesielt år for meg i fjor. Jeg ble veldig godt tatt imot i Bryne etterpå, og hadde gode læremestere i Ole Hjelmhaug og Gaute Larsen. Uten at de hadde tatt hånd om meg, ville jeg ikke vært her i dag, sier Lode.

– Hva er dine styrker på fotballbanen?

– Jeg er eksplosiv og rask. Så liker jeg å tro selv at jeg er robust, flink til å bryte og falle av. Så får vi se om jeg klarer å spille meg til fast plass, og finne tryggheten med den jeg skal spille med, sier Lode.

Spiller mot Junkeren

Første mulighet til å se Lode i aksjon blir i lørdagens ANtv-sendte treningskamp mot Junkeren i Nordlandshallen.

– Han er en spiller med mye erfaring, selv om han fortsatt er ung. Han har stor spisskompetanse på fart, og vil i så sånn sett komplettere oss på en fin måte, sier Bjørkan.

Lode selv ser fram til den kampen.

– Jeg håper at jeg kan få noen minutter, for å komme i gang. Jeg gleder meg virkelig, avslutter Glimts ferskeste signering.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken