Supporter-talsmann fra Bodø: - Det er litt snevert der nede i Bærum

Bodø  20190422.
Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt-Sarpsborg 08. Publikum under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion. Kampen endte 1-1.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20190422. Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt-Sarpsborg 08. Publikum under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion. Kampen endte 1-1. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

DEL

Bodø By-redaktør og kommentator Børre Arntzen får supporter-støtte fra Bodø. Talsperson Erik Baalmann for supporterklubben J-Feltet er enig med Arntzen om at Stabæk-supporterne burde ha beklaget bedre etter tribunehetsen i Stabæk. J-feltet er sammenslåtte supportere fra Den Gule Horde og 1916.

– Det er litt snevert der nede i Bærum, sier Baalmann til Avisa Nordland torsdag kveld.

Sist søndag var det en av supporterne til Stabæk som ropte «jævla fiskesame» fra tribunen i kampen mellom Stabæk og Glimt. Børre Arntzen fulgte opp med en skarp kommentar om hvorfor slikt vås tillates og mener det er samehets og rasisme.

– Rasistisk

På bakgrunn av Arntzens kommentar fulgte NRK Sapmi opp. Viktoria Petersen (16) har kjempet mot samerasisme. Hun mener det helt klart er rasisme.

– Det er rasistisk å rope «jævla fiskesame». Det her er ikke greit, sier hun til NRK.

Styreleder Bjørnar Posse Sandboe beklaget i samme sak – på en sarkastisk måte:

– Vi beklager overfor alle fiskesamer som følte seg støtt, skrev han i en e-post.

Han skrev videre:

– Det var visst en utblåsning som først handlet om «fiskebonde» før det ble «fiskesame», etterfulgt av «glem det siste, det var bare tull».

Budstikka på lederplass

I ettertid ble Børre Arntzen intervjuet av Budstikka. Han reagerer kraftig på at Stabæk-supporteren ikke straffes.

Budstikka følger opp på lederplass og skriver at tilropet ikke har gått upåaktet hen.

– Vi savner større tydelighet og en klar beklagelse, mener avisa.

Og torsdag kveld får også Arntzen støtte fra de gule i Bodø. Ballmann mener man kan gi tilrop fra tribunen, men det må være med humor. Han trekker et eksempel fra da Glimt hadde en låt om Molde-spiller Magne Hoseth. Sistnevnte bukket mot glimtsupporterne fra matta og tok det med et smil.

– Jeg er helt enig med Børre. Man burde ha humor og man kan ha god humor. Låten om Hoseth var innafor og han lo selv og klappet, forteller Baalmann.

Hets

Tilropet fra Stabæk-tribunen. Det er hets som burde vært beklaget på en bedre måte.

– Direkte hetsing. Dersom det går på lyder eller hudfarger er helt bak mål. Det skal være gøy på tribunen. Det er derfor vi er der, sier han og legger til ironisk:

– Det er mulig at de har BI der nede, men de er ikke særlig høyt utdannet.

I ettertid har også supportelederen til Stabæk invitert alle glimtsupporterne med på Onkel Blå.

– Da går jeg også ut fra at han spanderer, sier Baalmann til Avisa Nordland.

Artikkeltags