Flere får medaljer

Artikkelen er over 15 år gammel

Glimt fikk medhold på fotballtinget i at alle som spiller minst én kamp skal få cup- og seriemedalje.

DEL

I fjor manglet Trond Fredrik Ludvigsen to kamper på å få seriesølv, mens tremålsscorer Ville Lehtinen fra første runde ikke fikk sølvmedalje i cupen.

Derfor foreslo Bodø/Glimt at alle som har bidratt til medalje, heretter skal få premie. Glimt allierte seg med Rosenborg og Stabæk, og dermed sto de tre klubbene som vant alle fem cup- og seriemedaljene i 2003 bak forslaget som ble vedtatt på tinget i Molde i helga.

Seks ekstra.

Tinget gjorde riktignok en liten justering i forslaget i den forstand at en spiller må ha spilt minst tre av 26 seriekamper for å få medalje. Men i realiteten vil klubbene nå få anleding til å gi medalje også til spillere som eksempelvis bare spiller åpningskampen for så å bli skadet resten av sesongen. Det kan skje ved at klubbene heretter vil få seks ekstra medaljer som de kan fordele etter skjønn til aktører som har bidratt til for eksempel et seriemesterskap. Det være seg spillere som ledere og trenere.

På den måten vil Øystein Gåre kunne få to sølvmedaljer neste gang han tar Glimt til 2. plass både i cup og serie. I fjor fikk Glimt-treneren null og niks fra Norges fotballforbund.

I cupen blir det slik at alle som har bidratt til en plass i Ullevaal-finalen, får mesterskapsmedaljen enten i gull eller sølv. Også en spiller som bare har vært på banen i 1. runde.

Artikkeltags