Grensen er satt til å gjelde fram til den dagen du fyller 17 år. Det betyr at det fra nå av er fritt fram for alle barn til å gå gratis på fotballkamp.

– Vi ønsker å prøve dette ut sesongen. Vi har på en måte mistet litt grepet rundt nettopp barn de siste sesongene. De er jo våre framtidige tilskuere. Derfor ønsker vi nå å legge ting bedre til rette for nettopp denne målgruppen, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

– Dere er ikke redd for å gjøre et slikt grep akkurat nå, når dere sliter såpass økonomisk?

– Vi har tenkt nøye igjennom dette. Problemet vårt er at barn og unge ikke kommer på kamp. Dermed taper vi ikke penger ved å tilby dem gratis adgang, forsikrer Hansen.

Første gratissjanse blir mot Fredrikstad på Aspmyra onsdag.

Problemstilling

Ideen har vært på tegnebordet lenge. En av arkitektene har vært Runar Berg.

– Jeg har selv en sønn som spiller i Glimt. Han får gratis adgang. Datteren min spiller i Grand. Hun får ikke nødvendigvis gratis adgang på Aspmyra. Bør det være sånn? Deretter begynte vi å diskutere om alle som spilte aldersbestemt fotball skulle få slippe inn gratis på kamp, forteller Berg og fortsetter:

– Så kom det jo fram en ny problemstilling. Hva med alle som ikke driver med fotball? Er det riktig å ekskludere noen bare fordi de spiller i korps eller er i Speider`n? Derfor kom vi til slutt fram til at dette burde gjelde alle barn.

Klubb for alle

Storebror Ørjan Berg er helt enig med disse synspunktene.

– Vi ønsker at Bodø/Glimt skal være en klubb for alle. Dette er med på å forsterke nettopp den tanken. Vi håper og tror at dette vil bli positivt mottatt blant alle som nå får muligheten til å gå gratis på kamp, sier Ørjan Berg.

Glimt selv har ikke oversikt over at noen andre norske toppklubber har satt i verk lignende tiltak.

– Vi vet ikke sikkert, men vi har iallfall ikke hørt om at andre toppklubber gjør dette, sier markedssjef Erlend Willumsen.

Positiv ungdom

Klubbens målgruppe. Barn og ungdom liker signalene fra Aspmyra veldig godt.

– Jeg synes initiativet fra Glimt er positivt. Jeg har aldri vært på fotballkamp før. Nå blir det iallfall lettere for meg å ta turen, sier 16-årige June Holten

– Dette er veldig positivt. Jeg har vært lite på kamp de siste sesongene, men nå kan det hende jeg tar turen, sier Olaf Bentzen.

– Dette er et hel greit tiltak, som jeg tror blir positivt mottatt hos de fleste, sier Tobias Tørnquist Jacobsen.

– Jævlig bra av Glimt. Jeg kommer sikkert til å gå på kamp, sier August Jespersen.

– Det er lettere å være impulsiv når det er gratis, sier Ulrikke Nordlie.

  • Hva synes du om tiltaket fra Glimt? Si din mening i kommentarfeltet.