Et viktig offensivt våpen

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mot Start spilte Mounir Hamoud sin beste kamp for sesongen, og var tilbake som et av Glimts viktigste angrepsvåpen. Det kan fort bli veldig viktig på Åråsen. Direkte: !

DEL

Følg LSK - Glimt på an.no fra klokka 18.00!

I jubelsesongen i fjor var Mounir Hamoud en av landets mest offensive backer, noe som ga betaling i en plass i Drillos landslagstropp mot Tyskland.

Denne sesongen har vi sett en langt mer defensiv Hamoud, helt fram til Start kom på besøk til Aspmyra sist helg. Da var 2008-utgaven av Mounir Hamoud tilbake.

– Ja, det kan stemme det. Jeg synes det gikk ganske bra, sier Hamoud.

Debatt: Bør Mounir Hamoud få sjansen på landslaget igjen? Diskuter i vårt Glimt-forum!

Jernmangel

Det har ikke vært mangel på vilje til å angripe som har vært grunnen til en mindre offensiv Hamoud enn hva Aspmyra-publikummet har vært vant til. Årsakene er flere.

– Jeg er enig i at jeg nok ikke har bidratt like mye framover i år, og årsakene er flere. For det første har jeg slitt med en skade i låret hele sesongen, og i tillegg til dette fant jeg ut at jeg led av jernmangel og hadde få røde blodlegemer. Dette gikk ut over utholdenheten, og har vært en faktor, sier Hamoud som heller ikke synes lagmaskineriet Bodø/Glimt har fungert optimalt i år.

– Man funker aldri alene på fotballbanen. I år synes jeg vi har slitt med å finne ut av samspillet, og da er det naturlig at ting ikke fungerer helt for enkeltspillere heller.

Viktige backer

Trener Kåre Ingebrigtsen likte godt det han fikk se av Hamoud sist helg, og håper på mer av det samme på Åråsen.

– Man må huske at Mounir har slitt med en skade i hele år, og at han nesten aldri har vært 100%. Skadesituasjonen hans har blitt bedre og bedre, men dette er noe vi kommer til å se nærmere på så snart sesongen er over. Slik vi spiller fotball er det viktig at begge backene er med offensivt, så nå blir det viktig å fortsette i samme spor mot Lillestrøm, sier Glimt-treneren.

Hamoud selv føler også at pila peker rett vei.

– Jeg synes det går i riktig retning for meg personlig, men også for laget. Når det gjelder skaden, så plager ikke den meg så mye lenger. Tidligere i år kjente jeg den hele kampen, men nå merker jeg ikke noe før kanskje helt mot slutten.

Alltid tøft

Willis Forko har vært en viktig offensiv kraft på venstrebacken de siste ukene, og nå som også Hamoud virker å ha satt på turboen, kan Lillestrøm-forsvaret fort få nok å stri med søndag kveld.

– Lillestrøm borte er alltid tøft, men det gjelder vel egentlig de fleste kampene vi spiller. Vi får bare gå utpå der og kose oss. Fotball skal jo tross alt være gøy, sier Mounir Hamoud.

Artikkeltags