Endelig duket for Antwi

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Slipper til fra start mot Fredrikstad i kveld. Følg Fredrikstad - Glimt på an.no fra kl. 19.

DEL

Følg kampen her fra klokka 19.

Godwin Antwi har ventet tålmodig på sjansen sin etter at han kom til Glimt fra danske Vejle.

Antwi debuterte med bunnsolid spill i 2-0-seieren hjemme mot Sandefjord tidligere i høst. Siden den kampen har han pent måtte finne seg i en plass på benken til fordel for stopperduoen Vieux Sané og Thomas Båtnes Braaten.

– Godwin har vært svært tålmodig. Han skal få vise seg fram i løpet av de siste kampene, innrømmer Jan Halvor Halvorsen uten helt å ville innrømme at Antwi er med fra start mot Fredrikstad.

Strålende Thomas

Formasjonstreningene denne uka og helga tyder uansett på at Thomas Båtnes Braaten får hvile fra start i kveldens oppgjør på Fredrikstad stadion.

– Thomas har spilt strålende for oss hele sesongen. Hvis vi velger å endre, så har det ingenting med at at Thomas blir vraket. Det handler om at jeg ønsker å vurdere Godwin Antwi med tanke på kommende sesong i eliteserien, forklarer Glimt-bossen.

Og for å få vurdert midtstopperen, med en fortid fra Liverpool, så er treneren nødt til å se ham i kamp. Derfor får han sjansen nå.

Gi klar beskjed

Det gjenstår fem kamper å spille i 1. divisjon. Opprykket til eliteserien er allerede sikret. Trener Halvorsen ønsker likevel å avslutte sesongen med stil. Og ikke bare med stil. Han setter press på samtlige spillere i troppen også.

– Vi skal bruke de fem siste kampene godt. For spillerne handler det om å gi beskjed om at de ønsker å være en del av troppen også neste sesong. Det kommer til å komme forsterkninger inn, sier Halvorsen og legger til.

– Det betyr at det blir endringer i troppen. De kan bli tildels store også. Derfor er det opp tilo alle som ønsker å være med om å si fra om det nå. Måten de sier fra på, er å spille godt i kampene som kommer.

Terpe på grunnspillet

Glimt-sjefen ønsker også å benytte sjansen til å terpe enda mer på egen spillestil, med tanke på hva som venter laget i eliteserien kommende sesong.

– Vi er i en meget fin situasjon. Vi kan senke skuldrene, slipper oss løs og terpe spillestil i fem kamper på rad. Vi har ingenting å frykte. Opprykket er klart. Vi kan terpe spillestil og blir endre bedre på det vi holder på med i kamp, slår telemarkingen fast.

Når det gjelder Gordwin Antwi, så har han hele tiden uttalt at han venter tålmodig på sin sjanse.

– Laget har spilt godt. Det samme har de to midtstopperne. for meg har det hele tiden handlet om å trene godt. Jeg må være klar når sjansen byr. Da handler det om å gripe den, sier Antwi selv om den saken.

Braaten føler seg ikke vraket

Thomas Båtnes Braaten føler seg på ingen måte vraket av treneren. Stopperen fra Nordreisa har ingen vansker med å akseptere forklaringen fra treneren om hvorfor han starter på benken i kveld.

– Jeg har vært i møte med Jan Halvor. Han har kommet med en god forklaring overfor meg. Han vil se Godwin Antwi i aksjon i kamp med tanke på kommende sesong. Den forklaringen har jeg få problemer med å godta, sier Thomas Båtnes Braaten.

Samtidig fikk han svært gode skussmål fra sjefen angående sin egen innsats i de kampene han har spilt denne sesongen.

– Jeg fikk vite at treneren er fornøyd med meg. Jeg fikk også vite at jeg er med i hans framtidsplaner. Det er jeg godt fornøyd med, medgir midtstopperen.

Denne gang er det han som må vike plass i Glimts bakre rekker. Neste gang kan det være Vieux Sané sin tur til å vike.

– Vi får bare avvente å se. Han blir sikkert å bytte litt framover. Men, det viktigste er at Jan Halvor får se Godwin Antwi i aksjon.

Artikkeltags