- En advarsel til de etablerte

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kåre Ingebrigtsen sier gode prestasjoner fra Glimts unge spillere mot Rosenborg er et sterkt signal til mer etablerte spillere. Hva mener du?

DEL
  • Hvilke spillere synes du utmerket seg for Glimt mot Rosenborg? Hvilke spillere tror du starter for Glimt når 1.divisjon sparkes i gang? Diskuter kampen i kommentarfeltet under artikkelen!

I ettermiddagens folkefest for et nærmere fullsatt Nordlandshallen grep mange ferske spillere sjansen de fikk av Glimt-treneren. Ivrigst av samtlige var den ferskeste av dem alle - den 18 år gamle kantspilleren Viljar Nordberg.

Herjet med Høiland

Fra sin høyrekant herjet han tidvis med en etablert landslagsspiller som Jon Inge Høiland.

- Dette var rett og slett jævlig artig. Jeg føler jeg fikk vist meg bra frem, sier Nordberg til an.no etter kampen.

Les vårt livereferat!

Etter 11 minutter virket det som det skulle bli mer enn bare "jævlig artig". Nordberg satte ballen i tomt mål etter en duell med RBKs svenske keeper, Daniel Örlund, og var allerede godt i gang med feiringen da dommer Per Ivar Staberg blåste for angrep på keeper.

Uredd i debuten

- Det var en ren duell. Jeg ble overrasket over at dommeren blåste der, fortsetter Nordberg.

Likevel. Det ventet ros fra treneren etter kampen.

- Viljar tok utfordringen på strak arm. Han slapp seg løs og fikk vist at han er en god fotballspiller, sier Kåre Ingebrigtsen om sin nye kjappe dribler.

Sjekk fakta fra kampen!

Nytt angrep

Ikke mindre en tre debutanter hadde Ingebrigtsen satt opp i angrep mot fjorårets seriemester i eliteserien. Selv om RBK stilte redusert, var dette en god og viktig test for Ingebrigtsens disipler. I tillegg til Viljar Nordberg, viste Jim Johansen på venstrekant og Aram Khalili seg fram for publikum i Bodø.

- Jim og Aram gjør begge en god kamp. De tre foran skaper sjanser og bidrar med trøkk inne i boksen. Jeg føler meg trygg på angrepsrekka vår, sier Glimt-treneren.

Mange nye fjes

I tillegg til de tre på topp, kunne han også glede seg over at spillere som Erlend Robertsen, Daniel Berntsen, Ruben Want, Mads Ingebrigtsen viste seg fram da de kom innpå i andre omgang. Det gjør ekstra godt med tanke på at spillere som Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Willis Forko, Anders Ågnes Konradsen og Thiago Martins har forsvunnet siden 2010-sesongen. I tillegg var verken Trond Fredrik Ludvigsen eller Daniel Stensland i troppen mot Rosenborg.

Les også: Glimt banket RBK

- Dette er et signal til mange om at vi har noen sultne ung-gutter som ønsker å vise seg fram. Og selv om det er tidlig å si noe om hvordan det kommer til å gå når sesongen sparkes i gang, så er det vi fikk vist i dag absolutt lovende. Men med så mye ungt er vi forberedt på at det kan svinge en del i prestasjonene.

Artikkeltags