Elleville Ville scoret for Glimt

Artikkelen er over 16 år gammel

Ville Lehtinen var hoppende glad etter å ha scoret sitt første mål da Bodø/Glimt senket den gamle storheten IFK Göteborg 2-0 i går.

DEL
Scoringen skulle også vise seg å sitte langt inne da den først kom. Trond Olsen fosset inn i feltet og ble lagt i bakken av Mikael Antonsson. Med halve laget ute på grunn av skader fikk Lehtinen sjansen fra ellevemeteren. Det svakt plasserte straffesparket ble reddet av Bengt Andersson. Returen hamret den finske spissen lykkelig i nettet.
- Jeg skiter i om jeg bommet på straffen. Returen gikk inn. Det er det som betyr noe for meg. Nå er jeg så lykkelig at det nesten ikke kan beskrives. Endelig fikk jeg score for Bodø/Glimt, forteller en svært lettet midtspiss til Avisa Nordland.

Fantastisk gjeng.
Det tok sin tid før han fikk sin første nettkjenning i helgul drakt. Han innrømmer at scoringen betyr mye for han. Samtidig gleder han seg over både laget og ikke minst sitt eget spill.
- Jeg finner meg mer og mer til rette. Jeg synes jeg lykkes mye mer med det jeg er satt til å gjøre. I tillegg er det lettere å fungere for meg når laget fungerer så bra som det gjør for tiden. Alle kjemper for hverandre. Det er rett og slett en fantastisk gjeng som drar lasset i samme retning ute på banen, sier han.

Bedre form.
Med Stig Johansen ute på grunn av skade har Ville Lehtinen fått sjansen fra start i to kamper på rad. Endelig begynner han å vise noe av det som faktisk bor i han. I førsteomgangene mot Brann og IFK Göteborg har han virkelig sprudlet på topp i Glimt-angrepet. Han har jobbet utrettelig i duellene. Han har gitt stopperne juling i massevis. I tillegg har han holdt på ballen og serverte medspillerne muligheter med pasninger i korrekt tidspunkt.
- Jeg har jobbet veldig hardt med Jan Erik Bjerk i vinter. Vi har terpet på systemet vi skal spille etter. Jeg skjønner mer nå. I tillegg er jeg i mye bedre fysisk form. Jeg trenger fortsatt enda bedre kondisjon for å holde en hel kamp, men jeg føler at jeg er på rett vei, smiler han.

Løpt i senk.
Med seks antatte førstelagskandidater ute på grunn av skade var det ikke mange som hadde troen på Bodø/Glimt i går. De elleve som gikk på banen viste skeptikerne fingeren og tok tak i kampen etter en litt nølende innledning. IFK Göteborg ble løpt i senk. Det var mer trøkk og glød i alt Bodø/Glimt foretok seg. Det lille som slapp gjennom midtbane- og forsvarsleddet ble mesterlig avverget av en strålende Ole Arvid Langnes.

Fornøyd kaptein.
- Jeg er fornøyd. Vi spilte meget stabilt kampen igjennom. Innsatsen var formidabel. Gutta sto på, jobbet og sleit. Det er sånn vi må spille også når vi har fullt lag. Spiller vi med denne innsatsen blir det mange poeng på oss. Hvis ikke vi makter å mobilisere en slik innstilling, taper vi uansett hvem vi har på banen. Nå fikk vi en flott avslutning på en tung treningsleir. Det fortjente spillerne som har vært friske og som har jobbet og slitt hele uka, oppsummerer Fredrik Kjølner som framsto som en bunnsolid lagkaptein for de helgule i går.

Flott 2-0-mål.
To minutter etter pause tok Bodø/Glimt det lille som var igjen av selvtillit fra den sovende svenske fotballgiganten fra Göteborg. Per-Ivar Steinbakk gikk seirende ut en nærmest umulig duell etter utspill fra keeper. Ballen havnet hos Trond Olsen som lekkert serverte Vegard Sannes på fri vei mot mål. Med to IFK-spillere i ryggen hamret finnmarkingen ballen i nettaket fra 16 meter. Ganske enkelt en vakker scoring.
- Kjempegøy med scoring, men mest gøy er det å få spille, smilte finnmarkingen etterpå.
Svenskene klarte aldri å komme seg inn i kampen og Glimt kontrollerte inn til en fullt fortjent seier.

Artikkeltags