Foran denne sesongen lanserte Glimt sine nye drakter. Mest iøynefallende var den «smashing» grå bortedrakten.

Det oste italiensk klasse og design lang vei. Draktene i seg selv var så tøff at man i en leken stund tenkte at disse er det umulig å tape kamper med. Med 14 seriekamper gjennomført har fargen grå fått en annen dimensjon i hodet mitt.

Det offensive spillet som presteres er dødt, traust, trist og kjedelig. Det er helgrått. Glimt har scoret 13 mål på 14 kamper. Det er for dårlig. Glimt har gått målløs av banen i åtte av 14 kamper. Det er for dårlig. Glimt har 14 poeng på 14 kamper. Det er for dårlig.

Sandefjord kom nordover med åtte tap på rad i eliteserien. De hadde ikke scoret mål siden 1-4-tapet på Alfheim 22. april.

De brukte ett minutt og 23 sekunder på å ta ledelsen på Aspmyra.

Ingen må være i tvil om at dette er det svakeste laget vi har sett på Aspmyra i år. Glimt klarte å kare seg til ett poeng. Det er ganske enkelt for dårlig.

Hvem har ansvaret for det helgrå offensive spillet?

Utvilsomt trenerne. Det er Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan som har satt sammen stallen, og det er de som styrer det sportslige på Aspmyra. Det er de som skal sørge for at spillerne som sendes på banen er klar for det som venter i kamp.

Det er de som skal ta ut de beste spillerne til enhver tid.

Det er de som skal gjøre de riktige byttene til riktig tid.

De er de som skal endre kampbildet når det kreves med smarte, taktiske grep underveis.

Det kom 2615 tilskuere på kamp søndag. Jeg snakket ikke med alle disse etterpå, men de som kjente trynet mitt på vei ut Aspmyra-portene var krystallklar i talen.

De var slett ikke fornøyd, og deres vrede rettet seg stort sett mot trenerne.

Er det trenerne som skal svare for alt vi ser og misliker? I tilfellet Glimt er det faktisk ikke så enkelt. Hva jeg sikter til? Jo, nå må vi opp på styrenivået i klubben. 4. mai ble gladnyheten om at trenerne hadde forlenget sine avtaler sluppet.

Kontinuitet er både positivt og viktig. Trenerne hadde tross alt ført Glimt til opprykk i første forsøk etter en rekordsesong uten like i 2017.

Men, på det tidspunkt nyheten ble sluppet hadde Glimt fattige fem poeng på konto. I tillegg hadde de gått målløs av banen i fem av sju kamper i serien.

Hva var det som hastet sånn? Det var neppe slik at andre klubber sto i kø for å sikre seg nettopp Glimts trenere!

Tidspunktet for denne forlengelsen er faktisk oppsiktsvekkende. Glimt-ledelsen har tidligere uttalt at de liker å gjøre ting annerledes. De skal gjøre ting på sin måte. Det beviste de til fulle ved nettopp dette grepet.

Tabellnaboer som Start, Sandefjord og Strømsgodset har i tur og orden skiftet ut sine trenere.

Lillestrøm er ifølge Romerikes Blad i ferd med å kvitte seg med Arne Erlandsen, mens Stabæk fortsatt holder fast ved Toni Ordinas.

Hva gjorde Glimt? De svarte på sin litt annerledes måte med å gi sine trenere en uforbeholden tillit og forlenget samarbeidet. Å kreve deres hode på et fat nå, er tilnærmet idioti. Den avgjørelsen er nemlig tatt, og den er tatt på øverste nivå i Glimt.

For å komme til poenget. Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan skal sørge for at laget presterer mer enn bare å være vanskelig å score mot i eliteserien. Det er de som skal snu trenden som er i ferd med å bre seg. En trend som gjør at stadig færre ser det bryet verdt med å ta turen til Aspmyra.

Men, det er styret i klubben som framover må svare på, og stå til ansvar for, de vanskelige spørsmålene som vil dukke opp hvis dette ikke snur.

Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Inge Henning Andersen var fornøyd da de slapp nyheten om at trenerne hadde forlenget sine avtaler med Glimt.

Dette kan vise seg å være et grep som biter dem begge ganske kraftig i leggen utover høsten.

Det er de som sitter med ansvaret nå. De tok nemlig sine valg allerede etter sju serierunder. Mye tyder på at også dette er for dårlig.