Styrker fotballsamarbeidet over fjorden

Trener Trond Jørgensen, Jan Erik Sveum i Sparebank1 Nord-Norge som er generalsponsoer for klubben, Bodø/Glimts Stig Johansen og fungerende styreleder i Leknes FK, Bengt Gulbrandsen.

Trener Trond Jørgensen, Jan Erik Sveum i Sparebank1 Nord-Norge som er generalsponsoer for klubben, Bodø/Glimts Stig Johansen og fungerende styreleder i Leknes FK, Bengt Gulbrandsen. Foto:

- Vi har samarbeid i mange år, men nå har vi formalisert avtalen, sier Stig Johansen i Bodø/Glimt.

DEL

Onsdag var han på plass i klubbhuset på Leknes for å signere papirene som forplikter begge parter til å utveksle kompetanse på spiller-, trener- og ledersiden i klubbene.

Bodø/Glimt har rollen som storebror i fotballen i Nordland med lag i eliteserien og 14-,16- og 19-årslag i den nasjonale ligaen. De har kompetanse de gjerne vil dele. Samtidig jakter de gode ideer som kommer fra de mindre klubbene i fylket - og selvsagt: Spillere!

Invitasjon over fjorden

- Klart at vi ser på Leknes FK som en slags "forlenga arm" for oss på Vestvågøy. Ser de en spiller som er overivrig og har kommet langt, vil vi gjerne at spilleren kommer og hilser på og får prøvd seg hos Bodø/Glimt. Verden er blitt liten, og konkurransen om gode spillere er knallhard. Det kommer utenlandske klubber til Bodø for å se på våre unge spillere, sier Johansen til Lofotposten.

- Den neste toppspilleren kan komme fra Leknes, Ballstad eller Flakstad - eller fra Svolvær slik vi så for ikke så lenge siden, understreker Stig Johansen, kabelvågværingen som har en lang fotballkarriere bak seg.

Tosidig

Samarbeidet i den toårige avtalen gjelder også for trenersiden og ledelsen i klubben, der Bodø/Glimt ønsker å bidra med kompetanseheving og inspirasjon, blant annet gjennom trenerforum.

Storebror Glimt er også nysgjerrig på grep som de mindre klubbene tar.

- Som for eksempel er Leknes FK den første klubben som er blitt lærebedrift i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Det er veldig spennende. Idretten handler ikke bare om det som skjer på banen, men kan helt klart være en arena for utdanning også, sier han.

Glimt åpner for samarbeid også med de andre klubbene i Lofoten, men forutsetningen er at klubbene enten er blitt, eller er i gang med å bli, en "kvalitetsklubb" etter fotballforbundets definisjon.

Samarbeid

Johansen mener at det er på høy tid samarbeidet blir enda bedre i nord.

- Det har vi alt å vinne på, sier han.

At det går ei kule varmt mellom de lokale klubbene i Lofoten om spilleroverganger og lag , har han fått med seg.

- De lokale fightene er gode å ha på banen, men ikke ellers. Klubbene og de voksne bør sette ungdommene i fokus. Hvor mange spillere man har tilgjengelig vil gå i bølger fra år til år. Hvem som skal spille på A-lagene og slike spørsmål er det ikke sikkert man alltid blir enige om, men det er viktig at de voksne ikke går av skaftet for å ha rett. Det er mulig å finne kompromisser og se framover, sier Johansen som synes det er viktig at klubbene følger med nedover i årsklassene og tilrettelegge for dem som kommer opp.

Fungerende styreleder Bengt Gulbrandsen i Leknes FK er glad for at avtalen er på plass.

- Dette er en vinn-vinn-vinn-avtale. i får hjelp og kunnskap fra Bodø/Glimt slik at vi gjør ting bedre og sjansen for å få opp enda bedre spillere øker. Det vil i neste omgang gagne Bodø/Glimt - og oss, oppsummerer han.

Artikkeltags