Eidissen trekker seg

Benn Eidissen og Frode Thomassen

Benn Eidissen og Frode Thomassen Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Benn Eidissen trekker seg som styreleder i Bodø/Glimt med umiddelbar virkning. Han er knallhard i sin kritikk av generalsponsor Nordlandsbanken.

DEL

Bodø/Glimt innkalte klokka 12.15 til en pressekonferanse på Aspmyra, og der ble det bekreftet at Benn Eidissen forlater Bodø/Glimt. Eidissen varslet resten av styret om sin beslutning i går kveld.

Tidligere nestleder Frode Thomassen skal være styreleder i Glimt fram til årsmøtet i mars.

Ernst Pedersen forlot før jul stillingen som direktør i Glimt, og Tor-Ove Falch er konstituert som direktør i klubben.

Ifølge Eidissen er det ingen sammenheng mellom avgangen til Pedersen og hans egen avgang fra klubbstyret.

Bodø/Glimt er i en akutt økonomisk krise, og er avhengig av spillersalg og ekstra bistand fra sine sponsorer for å unngå konkurs.

På pressekonferansen på Aspmyra ble det opplyst at generalsponsor Nordlandsbanken og velvillige kreditorer har gitt Glimt et kortsiktig økonomisk pusterom.

Klubbens heteste salgsobjekt heter Trond Olsen, og flere utenlandske klubber skal være interessert i Glimts lynving. Klubben avslo før jul et bud på Olsen fra Rosenborg.

Ifølge den nye styrelederen jobber Glimt fortsatt med å selge Olsen, men det er ikke lenger avgjørende å selge spilleren før dette overgangsvinduet stenger 31. januar.

Benn Eidissen forklarte sin plutselige avgang med at han ikke lenger kunne samarbeide med generalsponsor Nordlandsbanken. Da banken holdt tilbake lønnsutbetalingen til alle ansatte i klubben, også spillerne, bestemte Eidissen seg for å forlate styret med umiddelbar virkning.

Spillere som ikke får lønn fra klubben, kan kreve å bli fristilt fra kontrakten sin, men etter det AN erfarer skal Glimt-spillerne ha fått lønn på konto i dag, to-tre dager senere enn normalt.

- Jeg er veldig skuffet over Nordlandsbanken, men håper likevel at Bodø/Glimt og Nordlandsbanken kan ha et fortsatt godt samarbeid, sier Eidissen

Saken oppdateres.

Artikkeltags