Daniel vraket flere klubber. Nå er han tilbake

Hjemme igjen. Daniel Berntsen er klar for Bodø/Glimt igjen. Han ønsker å bidra fra første sekund.

Hjemme igjen. Daniel Berntsen er klar for Bodø/Glimt igjen. Han ønsker å bidra fra første sekund. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det var flere klubber som jaktet på Daniel Berntsen. Men valget falt på moderklubben.

Unggutten er dermed klar for sitt tredje opphold i Bodø/Glimt.

- Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake her. Det er alltid godt å komme hjem. Jeg følte meg veldig ønsket her, og det er alltid fint. Forhåpentligvis får jeg en trener nå som kjenner meg, og gir meg tillit slik at jeg kan prestere, sier Daniel Berntsen.

Han startet åtte seriekamper for Rosenborg i år, blant annet mot Glimt på Aspmyra. Det er ingen hemmelighet at Berntsen gjerne skulle spilt mer.

- Jeg vil starte alle seriekampene. Jeg følte at jeg presterte de gangene jeg fikk sjansen, uten at det hadde all verdens å si. Så jeg mener at jeg burde fått spille mer enn hva jeg gjorde, slår han fast.

Skal vinne

Søndag får han trolig sin redebut mot Sandnes Ulf, samme klubb som han fikk sin Glimt-debut mot.

- Det er en kamp vi skal vinne. Alt annet er ikke akseptabelt. Vi har alt i våre hender, og det var en viktig seier mot Sogndal. Glimt har et spennende lag, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang her igjen, sier Berntsen.

Ønsket av flere

At det skulle bli en retur til Glimt i sommer var på ingen måte sikkert, selv om han hele tiden har vært åpen på at han ville vekk fra Rosenborg om det ikke ble mer spilletid.

- Det var flere klubber inne i bildet, men jeg følte at Glimt var det beste alternativet nå, sier bodøgutten, som har kontrakt med Rosenborg ut neste sesong.

Glimt har sikret seg en opsjon på kjøp etter at leieavtalene går ut etter sesongslutt.

- Det får vi ta når den tid kommer. Nå fokuserer jeg bare på å prestere her og nå, sier han bestemt.

Venstre eller høyre

21-åringen er ikke i tvil om at Glimt skal spille på øverste nivå også neste sesong.

- Selvfølgelig. Det er viktig at klubben er oppe, og Glimt har ressurser til det også. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå. De har hatt en traurig periode nå, men det har alle i løpet av sesongen, sier Berntsen.

Tidligere har han spilt venstre indreløper i Glimt.?Der spiller Badou nå, men Berntsen spiller gjerne en annen plass.

- Så lenge jeg får spille offensivt, så kan jeg gjerne spille på høyresiden om treneren mener at det er best. Jeg har blitt brukt som defensiv midtbane litt i RBK, og det er en rolle hvor jeg ikke kommer helt til min rett. Jeg har gjort det beste ut av det, og har utviklet meg også der, sier Berntsen, som mener at han har blitt en bedre spiller under oppholdet i Rosenborg.

- Jeg er tryggere på meg selv, og er enda mer offensivt i hodet. I tillegg er jeg nok blitt hakket hvassere defensivt, og er forhåpentligvis blitt litt sterkere med årene, sier Berntsen, som satser på å bidra med både scoringer og målgivende pasninger i høst.

- Det blir morsomt å komme i gang igjen, og jeg føler at formen er bra. Jeg regner med at jeg skal rett inn og prestere. Noe annet har jeg ikke ambisjoner om. Jeg vil spille, og det er derfor jeg er her. Jeg satser på at jeg kommer meg inn i boks, og får slått noen pasninger, slik at Ibba eller noen andre kan få seg noen scoringer, smiler Daniel?Berntsen.

Artikkeltags