Brann spolerte jubileumsfesten til Glimt

Bodø  20160918.
Eliteserien fotball 2016: under eliteserien i fotball mellom Bodø/Glimt-Brann på Aspmyra stadion søndag kveld.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20160918. Eliteserien fotball 2016: under eliteserien i fotball mellom Bodø/Glimt-Brann på Aspmyra stadion søndag kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Glimt tok initiativet fra start, uten å få uttelling i målprotokollen de første ti minuttene. Trond Olsen var nærmest, etter bra forarbeid av Alexander Jakobsen på høyrekanten.

Etter ti minutter greide Brann å etablere trykk mot Glimts bakre firer, og i det 13. minutt var ulykken et faktum. Kristoffer Barmen gikk til værs på en corner, og headet ballen inn på lengste stolpe.

Glimt ga ikke opp, og bare fem minutter senere var lagene like langt. Takket være de helgules to poengkonger. Olsen mistet ballen, men kjempet den til seg igjen før han fant Azemi foran mål med et tidlig innlegg, og vips, så var Tim oppe i ni scoringer – samtidig som han i likhet med Olsen noterte seg for sitt 13. målpoeng.

Mathias Normann var nære på å sende Glimt i ledelsen, men headingen traff Brann-spilleren som var postert på stolpen. Vertene ropte på hands, men fikk ikke gehør hos dommer Espen Eskås.

Så, etter drøyt 23 minutter, fryktet Aspmyra-publikummet at Glimt hadde havnet bakpå igjen. Med god grunn. Eskås hadde dømt mål, og linjedommeren holdt flagget nede lenge etter at duoen Jakob Orlov/Bismar Acosta hadde herjet inne i Glimt-feltet.

Men, i det lagene var på vei mot midtsirkelen møttes dommerne nede på linja. Så markerte hoveddommeren for offside.

I sosiale medier haglet beskyldningene om videodømming i minuttene som fulgte.

Det var tydelig at mye sto på spill for begge lag, og mot slutten av omgangen var det tilløp til slåssing midt på Glimts banehalvdel. I hovedrollene; Mathias Normann og Fredrik Haugen – som begge ble belønnet med gult kort.

To minutter før halv tid måtte Alexander Jakobsen av med skade, og Jens Petter Hauge overtok, samtidig som Ole Jørgen Halvorsen ble flyttet ned i midtbanetrioen.

Glimt fikk den verst tenkelige starten på den andre omgangen, da Jakob Orlov utnyttet en Glimt-tabbe og headet gjestene i ledelsen. Thomas Jacobsens forsøk på klarering gikk rett til værs og inn i feltet. Det så ut som Simon Thomas hadde kontroll på den, men keeperen ble for passiv, og Orlov benyttet muligheten.

Det skulle bli verre da Kristoffer Barmen slapp fri omtrent på 16-meterstreken og skrudde ballen opp i vinkelen. 1-3 kom i det 55. minutt.

Etter den tid var det lite som tydet på at Glimt ville komme tilbake. Etter 60 minutter ville Fitim Azemi ha straffe da han gikk overende inne i Brann-feltet. I stedet ble det frispark mot Glimt. Det var det ikke mange på Aspmyra som forsto da de fikk se reprisen på storskjerm.

Heller ikke da samme mann ble felt rett utenfor Branns 16-meter, fikk hjemmelaget uttelling, og dermed ebbet bursdagsfesten ut – uten at Glimt-supporterne og klubben fikk den jubileumsgaven man aller helst hadde ønsket seg.

Artikkeltags