Brann-dødaren får Glimt-kontrakt

Daniel Stensland får kontrakt i Glimt.

Daniel Stensland får kontrakt i Glimt. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kåre Ingebrigtsen har bestemt seg. Han vil ha Daniel Stensland (19) i a-stallen. Følg TIL-Glimt direkte på an.no tirsdag.

DEL

Dermed signerer Fauske-gutten snart en avtale med Bodø/Glimt.

– Det er jo det jeg alltid har ønsket, så det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Daniel Stensland.

Følg Glimts generalprøve direkte her fra klokken 16.00.

Læremestere

Han har trent med Glimts a-lag etter at de kom hjem fra Thailand. Han fikk også være med på treningsleiren til La Manga, hvor han fikk sjansen fra start både mot Brann og Rubin Kazan.

I debuten mot Brann scoret han allerede etter få minutter.

Nå får han sjansen til å fortsette utviklingen blant klubbens beste spillere også framover.

– Jeg føler at jeg er i nærheten av noe. Jeg har sett at det ikke er umulig, sier Stensland.

På treningene får han råd av to spillere som virkelig vet hva de snakker om. Jan-Derek Sørensen vet alt som er å vite om vingspill, mens det vel knapt er en indreløper i Europa som har spilt gjennom kantspillere flere ganger enn Runar Berg.

– Jeg kunne ikke fått noen bedre læremestere. Jeg får innspill både før, under og etter treningsøktene, og det setter jeg stor pris på, roser Stensland.

Drømmedebut

I debuten på a-laget mot Brann scoret han allerede etter fire minutter.

– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte på spillermøtet en drøy time før kampen. Jeg var utrolig nervøs, medgir 19-åringen, som ikke akkurat jublet uhemmet etter scoringen.

– Jeg tenkte mer, hva f... skjedde nå, humrer han.

Etter scoringen roet nervene seg noe.

– Det hjalp meg virkelig. Man vokser litt når man fikk en så god start.

Skadene slipper taket

Han har i flere sesonger slitt med skader. I fjor hadde han mye trøbbel med en vond lyske, men disse problemene har han nå fått bukt med.

– Det var en frustrerende periode. Jeg fikk kun trent to-tre ganger i uken, og det var kun for å holde formen ved like. Når jeg i tillegg pendlet fra Fauske ble det tungt. Jeg hadde kun en balløkt på to måneder, og trente kun styrke, yoga og uttøyning. Nå klarer jeg å trene som normalt, men det er greit å være litt smart å stå over enkelte økter, sier Daniel Stensland.

Se Kåre Ingebrigtsen i intervju om Glimt og TIL-kampen på AN tv her.

Ikke i tvil

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke i tvil om at unggutten fra Fauske fortjener den sjansen han nå får.

– Han er hurtig og respektløs. Det siste liker jeg. Han tør å prøve på vanskelige ting. Han mislykkes tidvis, men han prøver igjen. Det er en egenskap jeg liker. Som trener kan du like gjerne skyte dem som slutter å prøve, sier Ingebrigtsen og legger til:

– Det er enormt viktig for oss å finne nye spennende talenter som Daniel Stensland. Nå får han sjansen og vi er spent på hva han får til.

Kommer fra intet

Ekstra hyggelig synes Glimt-bossen det er at de nå har funnet en unggutt på en litt annen måte enn man vanligvis gjør.

Unggutter som Anders Ågnes Konradsen og Stefan Johansen har jo tilhørt aldersbestemte landslag i lang tid.

– Stensland har gått en litt annen vei. Han kommer fra intet og rett opp i stallen. Det er ikke alle som trenger å komme gjennom forbundssystemet. Det er Stensland et meget godt bevis på, slår Ingebrigtsen fast.

Så får man håpe at hurtigtoget får holde seg skadefri i månedene framover. Klarer han det, får han garantert presentert seg for landets sidebacker om ikke altfor lenge. De kommer nok til å bli overrasket over ungguttens enorme hurtighet.

Artikkeltags