Bjørkan kan bli Steigen-trener

Artikkelen er over 13 år gammel

Aasmund Bjørkan er en av to som er ønsket som ny trener i Steigen. Den andre er hans B-lagstrener i Glimt, Øyvind Iversen.

DEL

Bjørkan, som har slitt med vonde knær de siste sesongen og som ennå ikke har fått avklart sin fremtid i Glimt, har vært i dialog med den nyopprykkede 2. divisjonsklubben de siste ukene.

– Veldig hyggelig med henvendelsen fra Steigen. Men om det blir noe i denne omgang vet jeg ikke, sier vingveteranen.

Tro. Han beskriver Steigen som "spennende, med det de har fått til" – og innrømmer at 2. divisjon er en spennende arena å prøve seg som trener i.

I år fullførte han C-trenerkurset, veiledet av årets Steigen-trener Kjell Nilsen – som vil bli en del av trenerteamet i Steigen neste sesong.

– Det kan godt hende jeg "roter" meg innenfor trenerjobben. Jeg har tro på at jeg kan være flink til det også, sier en offensiv 32-åring.

Som imidlertid ikke legger skjul på at han godt kunne tenkt seg ett år til i moderklubben, for å hjelpe Glimt tilbake til øverste nivå. For de vonde knærne har blitt mer medgjørlige og mot slutten i år var det bare en liten smell i ryggen som satte han på sidelinjen.

– Vi må la støvet legge seg litt. Det er stor usikkerhet om hvem som blir med videre, hvem som drar, hvem som blir trenere og hva trenerne ønsker, påpeker Bjørkan.

– Spennende. I løpet av ei ukes tid håper Steigen-sjef Fred Eliassen at trenerspørsmålet er avklart. Ifølge Eliassen har det vært åpne linjer mellom kandidatene og deres arbeidsplasser.

Steigen-lederen mener både Bjørkan og Iversen er spennende navn:

– Aasmund er jo spennende med den erfaringen han har som toppspiller. Øyvind har hatt en vanskelig jobb med B-lagstrenerjobben i Glimt med A-spillere som går inn og ut. Men han har vært trener både i Trondheims-Ørn og Kolstad i 2. divisjon som 22-åring, skryter Eliassen om sine to kandidater.

– Begge to er i høyeste grad spennende, konkluderer Eliassen.

Artikkeltags