Bjarnason glipper

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Glimt ser ut til å tape kampen om Birkir Bjarnasons tjenester neste sesong etter at prislappen nå er betydelig høyere enn den var da Glimt hadde muligheten til å sikre seg islendingen i vår.

DEL

I vår hadde Glimt et tilbud om å hente Bjarnason til Aspmyra på permanent basis for rundt halvannen million kroner. Den gang klarte ikke klubben å skrape sammen beløpet, men uttalte samtidig at de ikke trodde prisen ville stige veldig i løpet av sesongen.

Men i takt med mye spilletid på islendingen, samt fem scoringer, har prisen steget betraktelig i løpet av sommeren og høsten. Det betyr at Glimt i realiteten er sjanseløse i kampen om indreløperen.

– Vikings prisforlangende er helt uten sidestykke, og er langt høyere enn hva tilfellet var i vår, sier Glimt-direktør Ernst Pedersen.

Langt høyere pris

Ingen vil naturlig nok ut med hvor mye det er snakk om i kroner og øre, men prisen ligger uansett langt høyere enn de rammene Glimt opererer innenfor.

– Glimt er en klubb som må drive moderat. Vi hverken kan eller vil være med på den priskarusellen som klubber som Viking og Vålerenga opererer med, sier Pedersen ennå ikke helt har gitt opp håpet.

– Det er fremdeles godt med tid igjen, så vi håper å komme til en løsning med Viking. Både for vår egen del, men også for Birkirs.

Ikke alene

Men Glimt er ikke alene om å ønske seg islendingens tjenester. Tidligere har danske Viborg, samt et par andre norske klubber meldt sin interesse for Bjarnason, som klokelig velger å forholde seg taus til om han har snakket med flere enn Viking og Glimt.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere akkurat nå, sier han diplomatisk.

Bjarnason velger klokelig å avstå fra å snakke om sine egne ønsker mens forhandlingene pågår.

– Nei, jeg ønsker ikke å si noe om hvem jeg helst vil spille for før det hele er avklart. Det er ikke slik at det er veldig hastverk, men jeg ønsker selvfølgelig å få en avklaring så snart som mulig. Jeg vet at det er kontakt mellom klubbene, så for meg er det egentlig bare å vente å se. Det er ute av mine hender slik situasjonen er akkurat nå, sier Bjarnason.

  • Vi har gjort gjentatte forsøk på å få en kommentar fra Vikings sportsdirektør Egil Østenstad uten å lykkes.

Artikkeltags