Gå til sidens hovedinnhold

Aspmyra utgått på dato

Artikkelen er over 13 år gammel

Styreleder Benn Eidissen erkjenner at klubben i høst står overfor et dramatisk veivalg. Hva mener du?

Haugesund, Hødd og Sandnes Ulf utkonkurrerer Glimt fullstendig på anleggssiden.

Enten må Glimt-styret strippe ned klubben og innstille seg på en framtid i 2. divisjon, eller så må klubben realisere et nytt Aspmyra.

Dette valget mener Glimts ledelse at den må ta allerede i år.

- Dette er dessverre vårt reelle valg. Dersom det ikke er grunnlag for å drive med toppfotball i denne byen, skal vi heller ikke gjøre det, sier Benn Eidissen og legger til:

- Det kan godt hende at vi uansett må oppleve noen ganger å være i heisen mellom Tippeligaen og Adeccoligaen. Men hvis vi ikke bygger ut stadion, kommer vi om noen år ikke engang til å være i nærheten av den heisen.

Burde Glimt bygge ut stadion? Si din mening i bunnen av saken.

Næringsliv og kommune

Derfor er han nå sammen med direktør Ernst Pedersen ute i markedet for å lete etter samarbeidspartnere som kan bidra til en utbygging av Aspmyra for anslagsvis 200 millioner kroner.

Beløpet er formidabelt, og Glimt håper på å få realisert en «ny» arena uten å måtte låne seg i hjel.

Nøkkelen ligger i å få tilgang til DA-midler, supplert med penger fra Nordlandsbanken, øvrig næringsliv, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune. DA-midlene (kompensasjonsordningen for differensiert arbeidsgiveravgift), styres av næringslivet og utgjør over 900 millioner kroner i perioden 2007-2013).

- Er det ikke dårlig timing å be Bodø kommune om penger nå som alt handler om kulturkvartalet?

- Vi er den største kulturinstitusjonen av dem alle, og vi kommer ikke til å be kommunen om 200 millioner kroner. Men vi håper å få også det offentlige med oss, sier Ernst Pedersen.

Fraløpt av småklubber

I forrige uke hadde VG en artikkelserie om den formidable anleggsutbyggingen i det nye Fotball-Norge.

Der ble det synliggjort at det ikke bare er de største klubbene som bygger ut for framtida. Også FK Haugesund, Bryne, Sandnes Ulf, Hødd og Sparta Sarpsborg jobber med nye stadioner til mer enn 100 millioner kroner hver.

Mens Glimt i 2001 var langt framme i løypa på anleggsutvikling i Norge, vil vi om et par år oppleve at minst 25 klubber har bedre hjemmebaner.

Har nådd taket

Glimts rekordstore budsjett for i år på 51 millioner kroner er bare litt over halvparten av gjennomsnittet i eliteserien.

Norges fotballforbund spår at den økonomiske veksten innen fotballen vil fortsette med uforminsket styrke.

Og uten store VIP-arealer, samt familie- og medievennlige fasiliteter ser Glimt få muligheter til å ta steget inn i framtida. For:

- Det er sannsynlig at Bodø/Glimt med dagens stadion er i nærheten av taket for hva som kan realiseres av inntekter i lokalmarkedet, sier Ernst Pedersen og Benn Eidissen.