Glimt smadret Aalesund

Molde utliknet til 2-2 i det 88. minutt - Glimt må vente på seriegull-feiring.

DEL

FØR KAMPEN:

Det er den eneste endringen Glimt-trener Kjetil Knutsen gjør på laget som slo Kristiansund sist, noe som gjør at Vegard Leikvoll Moberg er plassert på benken.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er noe jeg har ventet på en stund nå, mens jeg har vært litt skranglete i kroppen. Nå er endelig kroppen på plass, og da gleder jeg meg til å komme i gang, sier Hugo Vetlesen.

Han slet med et vondt kne etter overgangen fra Stabæk, og har blitt matchet forsiktig både på trening og i kamp.

– Jeg er hundre prosent nå. Jeg kjenner ingenting når jeg spiller, og føler at kroppen har fått satt seg skikkelig nå. Jeg gleder meg, sier midtbanespilleren.

Han ble signert like før overgangsvinduet stengte, og angrer på ingen måte på at han tok turer nordover.

– Jeg har kommet godt i gang i Bodø. Været er noe annerledes. Det har jeg merket de siste dagene at det har vært noe ekstra. I Bærum ville de kalt dette for storm, men her er det kanskje vanlig. Jeg har blitt tatt veldig godt imot her, og følt at jeg har noe å bidra med både på trening og i kamp. Jeg sier bare tusen takk for den starten jeg har fått her, sier Vetlesen.

Tempo

Det er virkelig topp mot bunn på Aspmyra søndag. Det skiller 52 poeng mellom lagene. Aldri har to lag møttes i eliteserien hvor det har vært så stor poengdifferanse.

– Vi må sette et høyt tempo fra start og en intensitet som ikke de klarer å matche. Så tipper jeg at de kommer til å legge seg ned i banen, så det gjelder å ha et så høyt tempo at de blir slitne rett og slett, sier 20-åringen.

– Det bør vel passe deg ganske bra?

– Ja, litt trange rom og kombinasjoner er et kampbilde som bør passe meg bra, smiler han.

I starten av karrieren i Bodø trente han mye med Philip Zinckernagel, som også var ute med skade da. Nå skal de sammen med Alfons Sampsted utgjøre høyresiden for Glimt mot Aalesund.

– Jeg føler at vi har fått en veldig god connection, både på og utenfor banen. Det har funket bra på trening, så forhåpentligvis kan vi bygge på en link der de kommende kampene, og forhåpentligvis allerede mot Aalesund, sier Hugo Vetlesen.

Disse starter for Glimt mot Aalesund:

Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik Andre Bjørkan – Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Ola Solbakken.

På benken sitter: Joshua Smits, Aleksander Foosnæs, Isak Helstad Amundsen, Runar Hauge, Vegard Leikvoll Moberg, Elias Kristoffersen Hagen, Victor Boniface og Sebastian Tounekti.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken