I toppkampen mot Odd fredag vil Bodø/Glimt spille i helgrønne drakter, og logoene til draktpartnerne er byttet ut med FNs bærekraftsmål.

- Synligheten på drakta er bare en del av en større satsing klubben gjør, forteller daglig leder Frode Thomassen i en pressemelding.

Action Now

Thomassen mener at fotballklubber og idrettslag kan være til inspirasjon, og nå vil altså Glimt inspirere. Klubben har laget et helt program for å skape oppmerksomhet rundt FNs bærekraftsmål. Dette programmet har fått navnet Action Now, eller på norsk; GI ALT for ei bærekraftig fremtid som er budskapet laget vanligvis spiller med på drakta.

- Action Now-programmet til Bodø/Glimt har tre målsettinger. Vi vil øke kunnskapen i befolkningen om FNs bærekraftsmål, vi vil bidra til å bygge sterke og solide samfunn for framtiden og vi har lyst til å inspirere til handling, fortsetter Jannike Ramsvik, leder marked og kommunikasjon i Bodø/Glimt.

Stor oppslutning

Samtlige av Glimts draktpartnere stilte seg bak ideen om å fronte FNs bærekraftsmål sammen. Konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge, Trude Glad, er glad for at Bodø/Glimt kan bruke sin stemme til å sette fokus.

- Vi er veldig stolte av å ha en partner som utfordrer og inspirerer på denne måten. Det var ikke tvil fra vår side om å stille oss bak budskapet, sier Glad.

Initiativet har også blitt godt mottatt i spillergruppa.

Neste generasjon

- Jeg er veldig glad i å bruke naturen og håper vi kan etterlate oss en verden der fremtidige generasjoner kan ha like stor glede av naturen som vi har nå, sier Bodø/Glimt spiller Patrick Berg i en kort kommentar.

A-laget ser frem til å kunne spille kamp i en drakt som betyr noe og sette FNs bærekraftsmål på dagsorderen, melder klubben,

Glimt skal bruke bærekraftsdraktene èn gang til i år. Det skjer i bortekampen mot Lillestrøm den 6. oktober. Action Now-programmet blir ikke lagt på is etter sesongens slutt.

Et klimabrøl

- Action Now fortsetter i 2020, så hvem vet - kanskje dukker draktene opp igjen, og kanskje inspirerer vi andre til lignende «klimabrøl», avslutter Thomassen.

.