Gå til sidens hovedinnhold

Glimt-legen med gode prognoser: – Vi jobber for å ha skadefri tropp til seriestart

Morten Sørgård er optimist med tanke på skadesituasjonen i klubben.

For abonnenter

I forrige treningskamp mot Brann var trioen Sondre Brunstad Fet, Erik Botheim og Morten Ågnes Konradsen satt ut av spill med sine respektive skader, mens Nikita Haikin måtte overlate hanskene til Joshua Smits tidlig i andre omgang.

– Planen er at Nikita skal teste seg på trening torsdag, fredag og lørdag. Hvis alt går som vi ønsker, skal han være tilgjengelig for spill allerede mot Molde søndag, bekrefter Sørgård.

Selv sier Haikin følgende etter torsdagens test på trening:

– Jeg kjenner det fortsatt litt, men jeg hadde ingen problem med å fullføre det jeg skulle.

– Så du er optimist med tanke på fortsettelsen?

– Ja.

Følger planen

Når det gjelder duoen Brunstad Fet og Ågnes Konradsen, er det 9. mai som er datoen det jobbes opp mot. Da er det seriestart med Tromsø på besøk på Aspmyra.

– Målet er å få begge to klarert for spill innen den tid, sier Glimt-legen.

– Er det realistisk å få til det?

– Alt kan skje i dette «gamet», men framgangen for tiden er som vi ønsker for dem begge. Vi har lagt en plan som vi følger, og til nå har begge respondert som vi ønsker, medgir Sørgård.

Han ønsker ikke å gå i detalj på skadeomfanget, annet enn at det er muskulære ting som er under god kontroll.

– Er trygg på opplegget

Ågnes Konradsen bekrefter på alle måter det klubblegen hevder:

– Det kjennes veldig bra. Det er en litt uggen plass å få strekk, det vet jeg alt om. Derfor er det smart å være forsiktig, sier han og forsikrer videre:

– Nå har jeg ikke kjent noe til skaden på flere dager, og jeg er trygg på at det opplegget vi følger gjør at jeg er klar til seriestart.

Når det gjelder Sondre Brunstad Fet, sier han følgende om egen status etter trening torsdag:

– Vi nærmer oss seriestart og tar ingen sjanser. Jeg følger planen som er satt, og det føles greit. Jeg får trent godt og skal være klar til Tromsø kommer.

Botheim kan spille

Når det gjelder Erik Botheim, så trener han for fullt etter inngrepet som ble foretatt i hånden i forrige uke.

– Botheim er klarert for trening og for kamp. Det betyr at han etter planen kan spille mot Molde søndag, hvis trenerne ønsker det, forsikrer Sørgård.

Hvis de positive tilbakemeldingene fra spillerne selv fortsetter i dagene som kommer, er det altså realistisk å tro at de helgule kan melde inn en skadefri tropp til sesongstart.

– Akkurat nå ser vi optimistisk på situasjonen, men vi vet at det kan skje uforutsette ting underveis. Hvis så skjer, får vi heller komme tilbake med ny informasjon, avrunder Sørgård.

Perfekt pekepinn

De helgule er på oppløpssiden av en lang og innholdsrik sesongoppkjøring. En forberedelsesfase til årets sesong som har inneholdt alt fra ødelagte treningsuker, som følge av koronasmitte internt i troppen, til tidenes lengste treningsleir i et blodrødt Spania. Noe som igjen medførte at halve medie- og Fotball-Norge syntes å fordømme Glimts avgjørelse om å reise utenlands.

Søndag venter siste test på bortebane mot dem som blant mange er favoritter til å vinne seriegull, Molde.

– Vi møtte Rosenborg og Vålerenga på bortebane i de siste treningskampene før seriestart i fjor. For oss er det perfekt å møte Molde borte nå. Da får vi den beste pekepinnen på hvor lista ligger rett før serien tar til, sier Glimt-trener, Kjetil Knutsen

Kommentarer til denne saken