Gå til sidens hovedinnhold

Glemmer du å sjekke dette kan det koste deg dyrt

Flere planlegger bilferie i sommer, men da bør du kontrollere hvor langt du egentlig kan kjøre.

Stengte grenser og kansellerte sydenturer gjør at flere tar til landeveien i Norge når det skal ferieres. Men det betyr at kilometerstanden på bilen kan bli høyere enn normalt, og da gjelder det å sjekke hvor langt du faktisk har avtalt med forsikringsselskapet å kjøre.

- Bruker du vanligvis ikke bilen i sommerferien, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt i år, sier Sødal. - Da bør du regne inn det du tror du kommer til å kjøre i ferien og ta kontakt med forsikringsselskapet for å få oppjustert kilometerlengden din, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Kjører du over tillat grense og må bruke forsikringen, kan det koste deg dyrt. Også de som er i garantiperioden bør følge med på kilometertelleren. Varigheten på garantien på biler settes ut i fra antall år eller antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er 5 år eller 100 000 kilometer. Noen bilmerker har både lenger tid og kilometer kjørt, skriver NAF.

- Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du drar på sommerferie, rådgir Sødal.

Kommentarer til denne saken