Gledelig førjulsgave til senteret

Fornøyd: Nordis Seel Tennes gleder seg over tilskudd til oppgraderingen i kultursalen på Hamsunsenteret.

Fornøyd: Nordis Seel Tennes gleder seg over tilskudd til oppgraderingen i kultursalen på Hamsunsenteret. Foto:

Hamsunsenteret i Hamarøy har fått 305.000 kroner til innkjøp og oppgradering av teknisk utstyr i kultursalen sin.

DEL

Midlene er bevilget av Kulturrom, tidligere Musikkutstyrsordningen. Det er en statlig tilskuddsordning for teknisk utstyr og lokaler som skal «sikre gode tekniske rom og vilkår for øving og framføring av musikk, dans og teater i hele landet».

– Dette betyr at Æventyrsalen nå blir oppgradert til et konsert- og produksjonslokale av enda høyere klasse med mulighet til å ta inn enda flere produksjoner, opplyser en svært fornøyd kommunikasjons- og publikumsansvarlig ved senteret, Nordis Seel Tennes.

Tennes kan også melde at Hamsunsenteret, til tross for koronapandemien, har hatt over 60 dager med ulike arrangementer i Æventyrsalen i år.

– Dette i tillegg til øvinger med blant andre kulturskolen med dans, musikk og drama, Skutvik blandakor og Hamarøy Storband. Med denne oppgraderingen vil vi framover kunne tilby både amatører og profesjonelle utøvere høy teknisk standard på produksjonene, sier Tennes.

Hun understreker viktigheten for rekruttering lokalt at det finnes en scene som er tilrettelagt for profesjonelle produksjoner, men som også har en lav terskel for nybegynnere og amatører.

– Æventyrsalen tar sikte på å bli en av scenene i Salten hvor turnerende band, teater og artister i alle sjangre ønsker å opptre. Hamarøy er en lulesamisk språkkommune. Derfor er det veldig naturlig å tenke at Æventyrsalen kan spille en vesentlig rolle også i formidling av samisk musikk og kultur framover, sier Tennes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken