Gå til sidens hovedinnhold

Gledelig bomtur for samferdselsministeren

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kloden koker hevdes det og biltrafikken skal redde verden, eller bommene som tvinger folk i kne økonomisk slik at bilen blir stående samtidig som kollektivtransport er utilgjengelig og dyrere. Mandag var jeg så heldig å få møte samferdselsministeren da bommen på Godøystraumen ble fjernet. I ettertid er det kommet positive reaksjoner, men også noen negative. Det viktigste for Fpu er at folk skal ha det bra, leve gode liv og ikke ha begrensninger på friheten. Ergo må bommer vekk, parkeringsplasser må være tilgjengelig og finansiering av velferd må kunne gjøres som i våre naboland og land vi liker å sammenligne oss med. Det haster ikke så mye med kultur at folk skal betale titusener pr. år i bomring i tillegg til skatt og mva. Melking av bilister er en ukultur vi i Fpu vil kjempe mot.

Vindmøller popper opp over hele landet. I Tyskland står de stille fordi det ikke er mulig å lagre overskuddsenergi. Det er rett og slett ikke behov for denne styggedommen. Litt humoristisk sagt kan man spørre hvorvidt man bør flytte Bodøs nye flyplass opp på fjellet der vindkraftanleggene ellers kan få plass. Havet stiger blir det hevdet, og det er vel ikke sjøflyplass Bodø ønsker? I Fpu er vi mot raseringen av norsk natur. De som behøver noen ekstra kroner på kommunebudsjettet bør heller gjennomgå kostnadene enn å selge norsk natur billig.

Amazonas brenner er en het nyhet. Nok en gang ser vi at den beste hjelpen kan vi gi lokalt. Det hjelper ikke å slokke branner i Norge når det brenner et annet sted. Hjelpen må gis der den behøves og gir mest nytte. Da får man i hvert fall mest ut av hver krone man putter i det. I Fpu er vi opptatt av virkningsgraden, effektiviteten til hver krone betalt i skatt. Man skal ikke betale mer enn man behøver.

Bomringer og vindmøller er som ugress: Har det først slått rot er det vanskelig å fjerne. Vi i Fpu skal kjempe mot dette og sørge for at folk kan ferdes hvor de vil, når de vil, uten å risikere bli blåst på sjøen av store propeller på fjellene rundt byen. For oss handler det om et verdig liv fra start til slutt, ikke at vi er brikker i et stort spill som gir heder og ære til enkeltpersoner som har markert seg med det ene eller det andre. Men de får plass de også, for alle skal bli hørt og sett.

Har man ikke noe godt å si, bør man kanskje ikke si noe.

Godt valg fra alle oss til alle dere.

Kommentarer til denne saken