Glede i kommunen: Tidligbuss til Bodø fra 1. februar

Bedre tilbud: Busstilbudet mellom Steigen og Bodø vil bli forbedret fra 1. februar.

Bedre tilbud: Busstilbudet mellom Steigen og Bodø vil bli forbedret fra 1. februar.

Også Steigen er nå blitt hørt angående den såkalte Hamarøybussen.

DEL

– Fra 1. februar vil også reisende fra Steigen kunne benytte seg av Hamarøybussen mandager, onsdager og fredager, opplyser Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Etter oppstart av Hamarøybussen som går mandag, onsdag og fredags morgen til Fauske og Bodø, har det vært et ønske å knytte på korrespondanse også fra Steigen. Snart går dette i orden.

– Steigen kommune har kommet med både ønsket og forslaget til løsning. Vi gjør litt om på materiellet vi bruker i Steigen, og skal være i gang med korrespondanse til Hamarøybussen fra 1. februar, sier en fornøyd fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Nytt tilbud

Den korresponderende bussen vil gå fra Leinesfjord kl. 06.40, og med retur fra Tømmernes for å gå inn i skoleskyss fra Mortenstranda.

– Med gode innspill fra Steigen kommune, gikk det nokså greit å sy sammen dette ekstra tilbudet. Mye henger sammen i kollektivtransporten i Nordland. Dette tilbudet var naturlig å se etter løsninger på, etter at Hamarøybussen var tilbake i drift, forklarer Bentzen.

Håper på mange passasjerer

En liten ulempe med det nye tilbudet, er at busskorrespondansen som i dag går på formiddagen, også har en korrespondanse nordover. Denne muligheten til å reise nordover vil falle bort på mandager, onsdager og fredager. Fylkesråden påpeker at behovet for å reise sørover er større, og håper det nye tilbudet blir mye benyttet.

– Mandager, onsdager og fredager vil avgang til Bodø bli tidligere enn det er i dag. Jeg håper det svarer til ønskene og behovene til de reisende, sier Bentzen.

Fin førjulsgave

Ordfører Aase Refsnes i Steigen sier i en kommentar til Avisa Nordland at ettersom kommunen hadde vært tydelig på at også Steigen ønsket Oppeid-bussen tilbake, var det stor skuffelse da bussen kom tilbake uten korrespondanse fra Steigen.

– Formannskapet fulgte opp og sa tydelig ifra til Nordland fylkeskommune og fylkesråden for transport og infrastruktur at vi ønsket denne korrespondansen. Vi hadde også gode forlag på justeringer for å få det til. Det er en god førjulsgave at fylkesråden nå sier at korrespondansen kommer på plass igjen. Jeg er glad for at fylkesråden har lyttet, og jeg er glad for at steigværingene nå vil kunne komme tidlig til Bodø med bussen, sier ordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken