Gå til sidens hovedinnhold

Gladnyhet til studentene - utvider studiestøtten

Artikkelen er over 1 år gammel

Under mandagens fremleggelse av forslag til statsbudsjett for 2020, kommer det fram at regjeringen er i mål med 11 måneders studiestøtte. I tillegg budsjetteres det med støtte til 2200 nye studentboliger i Norge.

- Endelig er vi i mål med 11 måneders studiestøtte og nå er det slik at studentene kan få lån og stipend for alle månedene vi studerer. Studentbevegelsen har jobbet i mange år for elleve måneders studiestøtte og nå ser vi resultatet, sier Marte Øien, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Vedtaket om 11 måneders studiestøtte er en del av en opptrappingsplan, hvor det siden 2017 har blitt innført en uke ekstra per år. I juni neste år vil opptrappingsplanen være fullstendig innført som en hel måned. Det foreslås også å justere studiestøtten med 1,9 prosent slik at studenter opprettholder kjøpekraften neste år.

– Det er en veldig viktig seier for studentbevegelsen at vi nå får 11 måneder studiestøtte. Neste steg vil nå være at beløpet studentene får årlig økes til omtrent 150 000 kr, som tilsvarer 1,5 G, slik at studentene virkelig kan være tilstede i det faglige fellesskapet istedenfor på deltidsjobben, sier Øien

Kommentarer til denne saken