Smell for forsikringsgigant

NEDTUR: Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

NEDTUR: Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den kalde, lange vinteren ble dyr for forsikringsgiganten.

DEL

(NA24): - Resultatet er preget av vær-relaterte skader og fortsatt svekkelse i lønnsomheten for motorvogn i Norge, sier Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige Forsikring i en kommentar.

Forsikringsgiganten la frem tall for andre kvartal (april, mai og juni) som viser en kraftig nedgang i lønnsomheten til selskapet.

Les også: Kraftig nedbør og lyn forårsaker store skader

Resultat før skatt falt med rundt 250 millioner kroner til 1,253 milliarder kroner, mens forsikringsresultatet var ned enda mer, til 706,8 millioner kroner, mot 972,3 millioner i samme kvartal i 2017.

Selskapet skriver at de opplevde en vesentlig økning i skadene knyttet til eiendom i Norge, hovedsakelig som følge av den lange vinteren. Såkalte «værrelaterte frekvensskader» var i andre kvartal anslagsvis 150-200 millioner kroner høyere enn  det historiske gjennomsnittet.

- For å styrke vår konkurranseevne og lønnsomhet ytterligere fremover vil vi fortsette vår omfattende satsing på digitalisering og innovasjon for å sikre de beste kundeopplevelsene i det nordiske markedet, sier Baastad.

Gjensidige solgte forøvrig nylig sin bankvirksomhet til Nordea.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken